прави важни стъпки по пътя към създаването на устойчиво присъствие

...
прави важни стъпки по пътя към създаването на устойчиво присъствие
Коментари Харесай

NASA сериозно се е заела със завръщане на Луната

прави значими стъпки по пътя към основаването на стабилно наличие на индивида на. Космическата организация на Съединени американски щати е сключила контракти с разнообразни компании за създаване на технологии, нужни за дълготрайно престояване на Луната и проучване на далечния Космос, оповестява The Washington Post.

Един от основните контракти на стойност 34,7 милиона $ е извоюван от компанията Blue Origin на Джеф Безос, която има намерение да сътвори слънчеви панели и проводници за предаване на данни от лунния реголит (местен грунд). Тази технология ще разреши основаването на енергийни системи непосредствено от лунни материали, без да се прибягва до потреблението на субстанции, доставяни от Земята.

Сред другите спечелили в състезанието са компанията Zeno Power, която има намерение да употребява нуклеарна сила за енергоснабдяване на Луната, Astrobotic, която ще построи електропровод за предаване на електричество от лунни кацащи апарати към роувъри, и Redwire, на която е предоставено построяването на пътища и площадки за кацане на Луната с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР