Прави се опит ГЕРБ и ДПС да бъдат разделени и

...
Прави се опит ГЕРБ и ДПС да бъдат разделени и
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Прави се опит ГЕРБ и ДПС да бъдат разделени и бити поотделно

Прави се опит ГЕРБ и Движение за права и свободи да бъдат разграничени и бити поотделно, съобщи пред БНР политическият анализатор проф. Иво Христов по отношение на оферти от ПП-ДБ меморандум, който беше отритнат изрично от Мария Габриел. " Това, което се случва е остаряло като света – борба за власт и за запас. Независимо в какви приказки е опаковано, без значение в какви театрални пози се прави, това е задачата ", счита той.

" Първоначално до момента в който те им бяха нужни, те ги подмамиха в така наречен некоалиция, с цел да получат въпросното конституционно болшинство и да създадат едни промени в Конституцията, които от юридическа и всякаква друга позиция бяха безусловно голословни, само че в действителност зад тях стоеше нещо доста значимо. Първо – смяна в пълномощията на президента, с цел да бъде той питомен и обезсилен. Второ – структурни промени в системата на правосъдната власт, което беше конституционната причина за втория стадий на действието, а точно вкарването на техния ешалон от хора във въпросните институции, най-много в правосъдната власт. Третата стъпка, която следим сега – с фамозния меморандум. В случая това се показва в следното – разделяй и владей ", разяснява проф. Христов в изявление за предаването " Хоризонт за вас ".

По думите му с този меморандум на ГЕРБ беше препоръчано да си разделят страната, като отстраняват Движение за права и свободи и Пеевски: " С въпросния меморандум на ГЕРБ им се предлага да разделят с ПП-ДБ ресурсите, порциите, властта през така наречен регулатори, като се изхвърли Движение за права и свободи от въпросната композиция. По този метод се употребява ГЕРБ, с цел да бъде отстранено Движение за права и свободи ".

Иво Христов обаче посъветва ПП-ДБ да се поинтересуват " с кого си имат работа ": " Там, накъдето те са тръгнали, от там ДПС се е върнало от дълго време. Когато Движение за права и свободи е взело участие в българския политически живот и в много по-сложни комбинации и в много по-сложни условия – и вътрешни, и външни, част от видните деятели на ПП-ДБ дори не са били родени или са били в нежна юношеска възраст ".

Според анализатора това е некадърен опит да бъде овладяна правосъдната власт на най-високите равнища, а Движение за права и свободи да бъде изхвърлено от властовата композиция, което би, по думите му, било голям проблем за България. Всяко заиграване с тази карта ще ни излезе през носа, безусловно, предизвести той. 

След като отстраняват Движение за права и свободи и Пеевски, би трябвало да бъде отстранен ГЕРБ, продължи тезата си проф. Христов и изясни по какъв начин:  " След като сме овладели ресурсите на страната, откакто сме овладели властовия и стопански запас, от едно политическо нищо ние ще станем един властови индивид, който ще ерозира и отстрани ГЕРБ. Така един нападателен дребен мъник ще отстрани двата досегашни политически мастодонта и ще овладее цялата власт в страната ".

Проф. Христов е безапелационен, че въпреки че настояват, че не ги е боязън от избори, това не е по този начин. Много ги е боязън, счита политическият анализатор. Той предвижда: " Или ще има оттегляне от страна на ПП-ДБ, или в случай че това не се случи, фактически може да се отиде и до трети вид ". Цената на Движение за права и свободи сега се подвига внезапно, акцентира още проф. Христов. По думите му битката за геополитическото бъдеще и бъдещето на България минава през терена на Движение за права и свободи. 

Цялото изявление на Даниела Големинова с проф. Иво Христов в предаването " Хоризонт за вас " чуйте в звуковия файл. 

Инфо: БНР

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР