Прави се кризисен щаб за газа, който да работи денонощно ...

Прави се кризисен щаб за газа, който да работи денонощно

Кирил Петков: Защо направихме една крачка напред, а в най-важния момент за България се връщаме две назад?

Прави се спешен щаб за газа, който да работи непрекъснато – само че нито има поискана информация от компанията, която чака седемте кораба за доставка, нито има диалог с Турция за свободно място за пристанище на корабите. Няма позвъняване към компанията, която резервира потенциал за нас в Гърция. Няма информация за диалози с Гърция за разтоварване на повече от контрактувания полутечен газ в Ревитуса, откакто съседите ни оповестиха разширение на потенциала на терминала. Но към този момент се приказва за Газпром и дълготрайни контракти. Не виждаме ли, че даже на Германия се лимитира подаването на газ от Русия? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво тъкмо прави спешният щаб?Гръцката връзка се слага под риск тъкмо в този момент, когато сме на финалната права на стартирането в употреба. С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03.08.2022 година, наше решение от 22.07.2022 година е анулирано в частта „ одобрение на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи “. Така сдружението няма да извърши условията за смяна на корпоративната конструкция според модела на Независим метафоричен оператор. Има заплаха от забавяне по отношение на поставения от регулаторите период. Това значи закъснение на фрапантното понижаване на цената на газа от Азербайджан. Защо? Пускането на връзката в екплоатация ще спести милиони на България!Отменят се решения на нашето държавно управление, свързани с мястото на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, за детски площадки и дневен център за възрастни хора в Ямбол – за какво?Прави се нестимулирана промяна на уравлението на Национална агенция за приходите макар рекордните доходи доста добра събираемост – за какво?Въвеждат се наложителни маски на всички места на закрито в София, в случай че единствено 2.5% от интензивните кревати са запълнени – за какво?Брикел стартира още веднъж да пуши и дими единствено часове откакто нашето държавно управление си отиде.
България в действителност е на вододел. Моделът на феодални зависимости, подмолни ходове и ретроградни тактики, които костват извънредно доста на страната, нападна от всеки ъгъл.
А най-важното в този миг за хората е да има непоклатимост, да има успокоение, да се гради и гледа напред.
Ето за какво силата е в ръцете на всички българи. Гласувайте на идващите избори! Стига толкоз стъпки обратно в нашата история, време е да се откъснем от всичко, което ни държи в предишното и да желаяме по-добър живот, в една естествена, просперираща европейска България!

Източник: novinata.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg