Прави се и допълнение в Закона за висшето образование. Приемането

...
Прави се и допълнение в Закона за висшето образование. Приемането
Коментари Харесай

Внесоха законопроекта за втори шанс на зрелостниците на матурата

Прави се и допълнение в Закона за висшето обучение. Приемането на студенти и докторанти се прави посредством конкурсен изпит в границите на одобрения брой при съблюдаване на избраните в правилниците на висшите учебни заведения условия, в случай че те не опонират на държавните, като се признаят издадените удостоверения по Закона за предучилищното и учебното обучение.

В края на юли министърът на образованието Галин Цоков разяснява пред публицисти в Старосел, че поддържа концепцията за спомагателни държавни изпити, с цел да могат възпитаници, които са приключили, да получат по-високи оценки за кандидатстване в университет. Той посочи, че в случай че има смяна в законодателството, ще се даде опция за явяване на такива зрелостни изпити, може би и на поправителната сесия на възпитаници, които са приключили в миналата година и желаят да покажат по-висок триумф и бал при кандидатстването в университетите. Те ще получат уверение за положен зрелостен изпит, само че оценката в дипломата им няма да бъде изменена.

Преди това такава законодателна смяна изиска омбудсмана Диана Ковачева и МОН я утвърди. Ковачева внесе предлагането до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и членовете на Комисията по образованието и науката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР