„Прави ми впечатление, че до голяма степен президентът се опитва

...
„Прави ми впечатление, че до голяма степен президентът се опитва
Коментари Харесай

Росен Карадимов: Служебният кабинет – много срамежлив опит за първоначална коалиционност

„ Прави ми усещане, че значително президентът се пробва да съчетае символиката на митинга през трите политически линии – Велислав Минеков, Янаки Стоилов и доктор Стойчо Кацаров. Това несъмнено е преимущество. Проблемът е, че служебното държавно управление завършва със символиката си през днешния ден. От на следващия ден го чака работа. Струва ми се, че са малко хиперболизирани упованията към служебния кабинет “, добави той.

Според проф. Румяна Коларова обаче, този кабинет не бил стъпка към коалиционност, а ставало дума за първа стъпка към предизборна акция.

„ Служебният кабинет не стъпва върху някакъв тип съгласие сред министрите, тук има един тип преданост, директна връзка на президента с министрите. Тези знакови фигури в служебното държавно управление сега са много дистанцирани от партиите, с които се ангажират “, изясни тя и разясни:

„ Служебните кабинети се назначават в обстановка на рецесия. Този кабинет би трябвало да преведе страната през положението на рецесия. Би било забавно, в случай че държавното управление вместо да търси някакъв реванш, се ориентира към работа по Плана за възобновяване и резистентност. “

Според Коларова в този кабинет има хора с друга политическа еднаквост. „ Докато първият кабинет се опитваше да се ориентира единствено към специалисти, тук виждаме и хора с много значима политическа кариера “, посочи политическият анализатор и някогашен длъжностен министър на образованието.

„ Служебният кабинет би трябвало да знае върху какво стъпва и да работи като екип. Ако те могат да работят сполучливо, това значи, че се поставя началото на един сполучлив модел на ръководство. Проблемите обаче ще стартират още от на следващия ден и тестването пред този кабинет ще бъде доста огромно. Той би трябвало да знае върху какво стъпва във връзка с основните индикатори в страната, като да вземем за пример положението на бюджета “, добави от своя страна доцент Росен Карадимов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР