Правете 10 000 стъпки на ден. Това е магическото число,

...
Правете 10 000 стъпки на ден. Това е магическото число,
Коментари Харесай

Какво ще се промени, ако минаваме по 10 000 крачки всеки ден

Правете 10 000 стъпки дневно. Това е магическото число, което доста от нас желаят да видят в нашето мобилно приложение в гривните за интензивност в края на деня. Струва ли си обаче да извървите 10 000 стъпки, с цел да бъдем физически дейни и да подобрим здравето си, както предлага Световната здравна организация (СЗО). Дори към този момент няма да са 10 000, а 15 000 стъпки, както демонстрират някои изследвания.

Разберете дали наклонността от 10 хиляди стъпки дневно в действителност прави разлика в процеса на намаляване и какви други други възможности съществуват.
Колко крачки дневно е добре да вършим
Обичате да се разхождате дълготрайно и сте чували за изгодите от това, само че има спорни отзиви за това какъв брой крачки на ден е най-д...
Прочети повече
Началото на годината като цяло е уместно да изпитаме нови провокации, които внасят здраве в метода ни на живот. Едно от тях е упражнението, а в търсенето на подобаващото ще намерите доста популярно; Правете най-малко 10 000 стъпки всеки ден.

Този вид табиет се търси освен от хора, които желаят да трансформират типа на физическата си интензивност, само че и от тези, които желаят да отслабнат.

Но дали в действителност ще работи? Колко калории горят ходенето на 10 000 крачки дневно? И по-важното е - задоволително ли е за намаляване?

Отговорът на тези въпроси зависи от няколко фактора, като тежестта на всеки човек или неговия растеж, което въздейства на дистанцията, което могат да изминат с 10 000 стъпки. Въпреки това се счита, че човек изгаря сред 30 и 40 калории на всеки 1000 стъпки, тъй че цифрата се усилва сред 300 и 400 калории на всеки 10 000 стъпки.

Остават подозренията дали 300-400 калории са задоволителни, тъй че още веднъж зависят от вторични фактори. Целта, когато става въпрос за намаляване, е да изгорите повече калории, в сравнение с приемате. Така че би трябвало да се опитате да ядете уравновесена диета и съответни извършения.
Лошо ли е да вървиш необут вкъщи?
След дългия работен ден нашите крайници, притиснати в тесни, твърди или неуместни обувки (или тежки ботуши през зимата) са много изтощени....
Прочети повече
А 10 000 крачки?

Хората, които вървят по 10 000 крачки дневно, употребяват повече калории от тези, които вървят по-малко. Тези данни бяха демонстрирани от изследване от 2018 година

Обичайното количество, належащо за изгаряне на калории с извършения по време на проект за намаляване е към 500 калории дневно, тъй че ходенето на 10 000 стъпки не би било задоволително.

За да постигнете по-добри резултати и да отслабнете повече, би трябвало да го комбинирате с различен тип спорт като повдигане на тежести, който съгласно експертите е доста ефикасен за тази цел.

Ползите от ходенето са необятно известни. То усъвършенства рисковите фактори като високо кръвно налягане, наднормено тегло, диабет или липидния профил. Освен това усъвършенства сърдечно-съдовите затруднения и понижава риска от инсулт и смъртност.
Ето какво ще се случи, в случай че ходите ПЕША всеки ден!
Дори 30 минути вървене дневно могат да подобрят здравето, външността и настроението. Удивително е с какво тъкмо е скъпа за тялото и душа...
Прочети повече
Бъдете дейни през целия ден!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР