Правенето на пари обикновено изисква много усилия. Това обаче не

...
Правенето на пари обикновено изисква много усилия. Това обаче не
Коментари Харесай

Ето как със $123 500 да изкарвате по $10 000 пасивен доход на година

Правенето на пари нормално изисква доста старания. Това обаче не постоянно е по този начин. Идеята зад пасивния приход е, че едвам би трябвало да мръднете пръста си, с цел да потекат доларите.

Има доста способи за генериране на въздържан приход. Един от най-хубавите подходи е да купувате акции, които заплащат атрактивни дивиденти. Основната измама е, че ще ви трябват пари, с цел да инвестирате авансово.

Но в случай че разполагате с задоволително пари, правенето на пари може да бъде на практика елементарно с верните акции. Инвестирането на $123 500 в тези три високодоходни акции с дял може да ви донесе $10 000 благонадежден въздържан приход през 2024 година, съгласно специалистите на изданието The Motley Fool.

1. Ares Capital

Ако вземете една трета от първичните 123 500 $ и купите акции на Ares Capital (NASDAQ: ARCC), би трябвало да извършите малко над 4 000 $ въздържан приход през идната година. Това е по този начин, с помощта на дивидентната рентабилност на Ares Capital от 9,73% все още.

Много е евентуално да можете умерено да заложите на това погашение, както и опазване на дивидента най-малко на настоящото му равнище.

Ares Capital е проведена като компания за бизнес развиване (BDC). Регламентите изискват BDC да връщат най-малко 90% от облагаемия приход на акционерите под формата на дивиденти. Основните доходи на Ares Capital би трябвало да му разрешат комфортно да изплаща дивиденти на настоящото равнище или по-високо през идната година.
 4 хрумвания за дейно ръководство на персоналните финанси
4 хрумвания за дейно ръководство на персоналните финанси

ДСК Директ дава опция за ръководство на активите и покупка на дялове от богато портфолио от артикули елементарно и бързо

Компанията също по този начин има положителни резултати, когато става дума за дивиденти. Дивидентът на Ares Capital е или постоянен, или се усилва повече от 14 години.

Разбира се, съществува риск цената на акциите на Ares Capital да спадне толкоз доста, че да компенсира всички доходи от дивиденти, които получавате през 2024 година Въпреки това, вложителите може да се успокоят, че акциите са донесли по-висока обща възвръщаемост от S&P 500 през последните три- и пет-годишни интервали, както и след IPO-то на Ares Capital през 2004 година

2. Enterprise Products Partners

Трябва да сте в добра позиция да спечелите още към $3100 въздържан приход през 2024 година, като инвестирате още една трета от първичните пари в енергийния водач Enterprise Products Partners. Компанията дава сега 7,55% дивидентна рентабилност.

Няма потребност да се притеснявате, че Enterprise Products Partners ще понижат изплащането му. Компанията е нараснала дистрибуцията си, на дял, за 25 поредни години с общ годишен ритъм на напредък от към 7%. Това е впечатляваща поредност, която мениджърският екип на Enterprise съвсем несъмнено ще направи всичко допустимо да продължи.

Ключът към постоянното заплащане на тези атрактивни разпределения е генерирането на постоянен паричен поток. Историята на Enterprise Products Partners наподобява ужасно на този фронт. По време на финансовата рецесия, която форсира Голямата криза, разпределяемият паричен поток на компанията се усили. Дори по време на срутва на цените на петрола от 2014 година до 2017 година и пандемията от COVID-19 през 2020 година и 2021 година, разпределяемият паричен поток на Enterprise понижа умерено.

Състоянието на Enterprise Products Partners не зависи от цените на петрола и газа заради неговия бизнес модел, построен към тръбопроводи и други междинни активи. Въпреки това е допустимо акциите да потънат, в случай че има стопански спад през идната година.

Добрата вест за вложителите обаче е, че вероятностите за постоянна стопанска система през 2024 година наподобяват относително положителни със закъснение на инфлацията, управляеми равнища на безработица и капацитет за понижаване на лихвените проценти от Федералния запас.

3. Verizon Communications

Verizon Communications (NYSE: VZ) е чудесна цел за последната една трета от първичната сума от $123 500. Благодарение на дивидентната рентабилност на телекомуникационния колос от малко над 7%, бихте могли да извършите близо 2900 $ спомагателен въздържан приход през идната година.

Това довежда общия въздържан приход, получен от вложение в Ares Capital, Enterprise Products Partners и Verizon, до почти $10 000.

Вярно е, че Verizon се сблъска с някои насрещни ветрове през последните години. Конкуренцията е мощна в безжичната промишленост с непрекъсната опасност от отдръпване на клиенти. Дивидентът на компанията обаче не е заплашен. През септември 2023 година Verizon усили дивидента си за 17-та поредна година.

Възможно е дивидентът на Verizon да е по-сигурен в този момент, в сравнение с е бил от известно време. Компанията генерира $14,6 милиарда свободен паричен поток през първите три тримесечия на 2023 година, което е с $2,2 милиарда повече от същия интервал на миналата година. Verizon също увеличи насоките си за свободен паричен поток за цялата 2023 година до 18 милиарда $.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР