Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане. Сега

...
Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане. Сега
Коментари Харесай

Слави: Сега имаме историческа възможност да се преборим за нашите събратя от Северна Македония

Правата на българите в Северна Македония не търпят отсрочване. Сега имаме историческа опция да се преборим за нашите събратя. Това е наш категоричен български дълг, написа.

Това написа водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов в профила си в обществената мрежа. 

Ето какво споделя още той:

" Падането на българското несъгласие, преди вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, е отсрочване на решаването на казуса с човешките права на българите там.

Сега ще ви изтъквам част от думите на Петър Колев - българин от Северна Македония, който през вчерашния ден беше посетител в “Седем-осми Ти Ви ”:

“Каквито правила важат за албанците, за турците, за власите, за ромите, за сърбите, за бошняците, за тези, които се самоопределят като македонци, същите правила да важат и за нас, българите, които живеем там. ”

“Повече от 100 години се прави всичко допустимо да не остане жив българин в Македония. ”

“Секретарят на културния център “Иван Михайлов ” Георги Църномаров - неговият наследник, и синът на подпалвача на културния център - Ламбе Алабаковски, са съученици и седят един зад различен на чиновете. Това е нещастието на Македония - тези деца още от първи клас ще бъдат индоктринирани на ненавист, на експанзия, на това да ненавижда другия. Защото единият татко счита, че е българин, а другият татко счита, че не е българин. И това е казусът на Македония. ”

“За последния интервал от време няколко пъти са били палени български знаци, били са нападани пробългарски деятели в Северна Македония. Този случай в Битоля не е случай. Това е една ясна наклонност. ”

“Българският народ в никакъв случай няма да ни съобщи нас - българите в Македония. И този, който се опита да го направи това нещо, ще се сблъска с българския народ. ”

Вижте и цялото изявление поради неговото значимо значение ", предложи Слави Трифонов.

           
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР