Прасковите са не само вкусен сезонен плод, но и поддържат

...
Прасковите са не само вкусен сезонен плод, но и поддържат
Коментари Харесай

Експерти посочват здравословните ползи от прасковите

Прасковите са освен апетитен сезонен плод, само че и поддържат хубостта и здравето. Те са богати на доста витамини, минерали и потребни растителни съединения. Също по този начин съдържат огромно количество магнезий, фосфор, желязо и някои витамини от група В.

Този плод е скъп източник на антиоксиданти, които предотвратяват преждевременното стареене и развиването на свързани с възрастта болести.

Яденето на праскови предизвиква здравословното храносмилане. Един приблизително огромен плод обезпечава към 2 грама фибри, които усъвършенстват храносмилането.
Включването на този плод във вашата диета ще помогне за стабилизиране на работата на сърцето. Прасковите понижават равнищата на неприятния холестерол и риска от сърдечни болести.

Прасковите могат да ви оказват помощ да поддържате кожата си здрава и красива. Благодарение на потребните субстанции и антиоксиданти, кожата ще радва с младост и хубост за по-дълго време. Както множеството плодове, прасковите съдържат потребни растителни съединения като полифеноли. Това вещество оказва помощ за понижаване на риска от рак.

Прасковите също ще оказват помощ за понижаване на признаците на алергия. Проучванията демонстрират, че този плод има антихистаминови свойства.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР