Пръскането с дезинфектант по улиците, както се практикува в някои

...
Пръскането с дезинфектант по улиците, както се практикува в някои
Коментари Харесай

СЗО: Пръскането с дезинфектанти по улицата е вредно

Пръскането с дезинфектант по улиците, както се практикува в някои страни, не отстрани новия ковид и даже съставлява риск за здравето, предизвестиха от Световната здравна организация (СЗО), представена от Агенция Франс Прес.

В документи за чистенето и дезинфектирането на повърхности като част от отговора против вируса СЗО написа, че пръскането може да бъде безрезултатно.

" Пръскането или дезинфекцирането на външни пространства, такива като улици или пазари...не се предлага за ликвидиране на вируса Covid-19 или други патогени, тъй като дезинфектантът не работи при нечистотия ", изяснява СЗО.

Подчертава се, че е малко евентуално пръскането с химикали да покрие всички повърхности за нужната дълготрайност, с цел да спре патогените.

От СТО означават още, че улиците и тротоарите не се преглеждат като " резервоари на зараза " с ковид, предупреждавайки, че потреблението на дезинфектанти, даже и извън, може да бъде " рисково за човешкото здраве ".

В документа написа още, че пръскането на хора с дезинфектанти " не се предлага при никакви условия ", защото това " може да бъде физически и душевен нездравословно и няма да понижи способността на инфектирания човек да популяризира вируса ".

Пръскането с хлор или други токсични химикали върху хора може да докара до дразнене на очите и кожата, бронхоспазми и проблеми с храносмилателната система.

Организацията също предизвестява срещу редовно напръскване с дезинфектанти по повърхности в затворени пространства, базирайки се на изследване.

Няма съответна информация все още за какъв интервал вирусът може да остане на разнообразни повърхности. Изследвания от последните месеци демонстрират, че вирусът може да остане върху няколко разнообразни повърхности за няколко дни. Но това е единствено на доктрина, тъй като изследванията са направени в лабораторни условия и би трябвало да се поясняват внимателно в действителната среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР