Практиката за изтриването на акаунти в социалните мрежи и отдалечаване

...
Практиката за изтриването на акаунти в социалните мрежи и отдалечаване
Коментари Харесай

Холивудските звезди, които се отказаха от социалните мрежи, в името на психичното си здраве

Практиката за изтриването на сметки в обществените мрежи и отдалечаване от Интернет пространството е все по-често срещана.

Има няколко известни персони, които също са избрали този път, за да защитят себе си и душeвността си.

В тази публикация ви описваме повече за тях.

Адел

Адел изчезна за дълго от обществените си мрежи след раздялата с някогашния си сътрудник. В момента тя поддържа единствено акаунта в Instagram, в който има над 50 милиона почитатели. 
 Адел
Том Холанд

Миналия август Том Холанд, артистът, който влиза в ролята на Спайдърмен на огромния екран, призна, че социалните мрежи са нездравословни за неговото благоденствие.

Той акцентира, че се е почувствал обиден, когато е намерил неща за себе си в интернет и откакто се е сбогувал с общността си в Instagram (повече от 67 милиона последователи) с видео, е изтрил сметките си. 
 Том Холанд
Селена Гомез

Преди Холанд, Селена Гомес към този момент ни беше дала същия урок през 2017 година, когато изтри акаунта си в Instagram, без да се интересува, че има повече от 300 милиона почитатели. Тя обаче проговори за случилото се едвам през април 2022 година
 Селена Гомез
Ариана Гранде 

Певицата деактивира своя Twitter на 24 декември 2021 година Въпреки че тя не разяснява решението, почитателите бързо го видяха и спекулираха дали тя си взима отмора, подготвяйки нов план или просто напуща платформата вечно.

Гранде преди този момент изключи мненията в Instagram през 2018 година след раздялата си с тогавашния годеник Пийт Дейвидсън. Обяснявайки решението си по това време, тя сподели: „ Просто от време на време не мога да не се сблъскам с някои отрицателни мнения, които в действителност могат да те изнервят и не си коства почтено казано “.
 Ариана Гранде
Ед Шийрън

Певецът разгласи през декември 2019 година, че отново ще си вземе почивка от обществените медии (той разгласи първата си отмора през декември 2015 година, а по-късно напусна Twitter през юли 2017 г.).

Той изясни решението си в Instagram, като написа: „ Просто ще си вземе глътка въздух, с цел да пътувам, да пиша и да чета “. Певецът добави, че ще се завърне " с малко нова музика, когато му пристигна времето “.
 Ед Шийрън
Джъстин Бийбър

Дни откакто Бийбър заплаши да направи своя Instagram частен, в случай че почитателите му не спрат да изпращат омразни мнения към новата му обич (по това време), 18-годишната София Ричи, той остана правилен на думата си и затвори своя акаунт. 

Вероятно не е помогнало това, че някогашната му Селена Гомез коментира под негова фотография с Ричи: „ Ако не можеш да се оправиш с омразата, тогава стой да публикуваш фотоси на приятелката си. Не се сърди на почитателите си. Те те обичат и те поддържат “
 Джъстин Бийбър
Риана

В началото на 2014 година се случи немислимото за почитателите на Риана – тя напусна изцяло Instagram, оставяйки своя профил деактивиран. Очевидно това беше инцидент от страна на платформата, само че въпреки това, тя не го възвърне незабавно, а се върна шест месеца по-късно.
 Риана
Пийт Дейвидсън

През декември 2018 година Дейвидсън изтри своя Instagram, откакто разгласява обезпокоително известие.  " Наистина не желая повече да бъда на тази земя. Правя всичко допустимо да остана тук за теб, само че в действителност не знам какъв брой още мога да устоя “.

Преди това Дейвидсън беше изтрил фотосите от акаунта си през юли 2018 година, обяснявайки: „ Не, няма нищо неприятно... Просто не желая повече да бъда в Instagram. Или в която и да е обществена медийна платформа. Интернет е неприятно място и не ме кара да се усещам добре... Обичам ви всички и съм сигурен, че ще се върна в един миг. Вашият квартален простак, Пийт. “ Дейвидсън към момента не се е върнал в Instagram.
 Пийт Дейвидсън
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР