Практиката на предоставяне на специални пропуски на актьори в Народния

...
Практиката на предоставяне на специални пропуски на актьори в Народния
Коментари Харесай

Народният театър въвел пропуски, за да се пази и от евентуални крадци

Практиката на даване на специфични пропуски на артисти в Народния спектакъл " Иван Вазов " е регламентирана и има за цел да резервира сигурността и цялостта на постройката и креативния развой.

Това е формалната позиция на Народния спектакъл по отношение на популяризираната в някои медии и в обществените мрежи информация, че на артисти, участващи в спектакли - част от репертоара на Народния спектакъл " Иван Вазов ", се дават пропуски с надпис " посетител клиент ". Позицията на театъра е, че се популяризират " преднамерени " внушения.

Обяснява се, че този пропускателен режим е в действие от 22.05.2023 , като даването на такива пропуски е добре регламентирано. Всички щатни чиновници, в това число актьорите от трупата, от години употребяват специфични пропуски посредством служебни карти и чипове, които се употребяват през турникети. За актьорите, които не са част от трупата, само че вземат участие в представленията на театъра, се дават краткотрайни пропуски или карти.

Мерките се взимат освен за обезпечаване на сигурност и сигурност, само че и за попречване на свободен достъп до постройката, техническите уреди, дрешниците, реквизита, гримьорните, архивите и творбите на изкуството, ситуирани в коридорите на театъра. От театъра категорично показват, че в постройката има произведения на създатели като Дечко Узунов, Светлин Русев, Златю Бояджиев, Иван Табаков, Олга Шаханова, Цено Тодоров и така нататък

В заповедта, която популяризират от пресцентъра на театъра се вижда, че достъп на гост-посетителите се дава до кафенето и ресторанта, само че е изрично неразрешен до сервизните пространства на театъра, в това число и гримьорни и репетиционни.  

Преди няколко дни Камен Донев беше един от актьорите, който се оказа с подобен пропуск. Без този пропуск той не може да влезе в постройката, в която се играят непрекъснато негови постановки. Потребители по обществените мрежи разясниха, че това е възмутително. 

Негов сътрудник, артистът Теодор Елмазов показа в своя Фейсбук профил, че също е получил подобен пропуск. Той изясни, с очевидна нотка на подигравка, че ще посети представленията " Животът е прелестен " и " Хъшове " в Народния спектакъл, като се надява че няма да пречи на никой и ще бъде спокоен в коридора.
 Министърът на културата нямал учредения да линчува шефа на Народния спектакъл
Министърът на културата нямал учредения да линчува шефа на Народния спектакъл

Найден Тодоров ще работи да събере Васил Василев и Александър Морфов

Припомняме, че Народният спектакъл става скандално прочут с уволнението на Александър Морфов от поста основен режисьор предходната година. Самото уволняване пристигна откакто Морфов стачкува за назначението на Велислава Кръстева за началник на пресцентъра, откакто дълги години тя работи като PR на Движение за права и свободи и Ахмед Доган. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР