Практиката на предоставяне на специални пропуски на актьори в Народния

...
Практиката на предоставяне на специални пропуски на актьори в Народния
Коментари Харесай

Пропускателният режим на Народния театър е регламентиран и остава в сила

Практиката на даване на специфични пропуски на артисти в Народния спектакъл " Иван Вазов " е регламентирана и има за цел да резервира сигурността и цялостта на постройката и креативния развой.

Това е формалната позиция на Народния спектакъл по отношение на популяризираната в някои медии и в обществените мрежи информация, че на артисти, участващи в спектакли - част от репертоара на Народния спектакъл " Иван Вазов ", се дават пропуски с надпис " посетител клиент " и обвързваните с това преднамерени внушения за изключително отношение към дадени актьори.

Този пропускателен режим е в действие от 22.05.2023 , като даването на такива пропуски е добре регламентирано. Всички щатни чиновници, в това число актьорите от трупата, употребяват специфични пропуски посредством служебни карти и чипове, които се употребяват през турникети. За актьорите, които не са част от трупата, само че вземат участие в представленията на театъра, се дават краткотрайни пропуски или карти. Това е освен за обезпечаване на сигурност и сигурност, само че и за попречване на свободен достъп до постройката, техническите уреди, дрешниците, реквизита, гримьорните, архивите и творбите на изкуството, ситуирани в коридорите на театъра.

Камен Донев е един от актьорите който се оказа с подобен пропуск. Без този пропуск той не може да влезе в постройката, в която се играят непрекъснато негови постановки. Потребители по обществените мрежи разясниха че това е възмутително. 

Негов сътрудник, Актьорът Теодор Елмазов показа в своят Фейсбук профил, че също е получил подобен пропуск. Той изясни, с очевидна нотка на подигравка, че ще посети представленията " Животът е прелестен " и " Хъшове " в националния спектакъл, като се надява че няма да пречи на никой и ще бъде спокоен в коридора.
 Министърът на културата нямал учредения да линчува шефа на Народния спектакъл
Министърът на културата нямал учредения да линчува шефа на Народния спектакъл

Найден Тодоров ще работи да събере Васил Василев и Александър Морфов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР