Практиката е победителят да излъчва председателя на парламента, заяви лидерът

...
Практиката е победителят да излъчва председателя на парламента, заяви лидерът
Коментари Харесай

Борисов настоява за председател от ГЕРБ и вече вижда няколко варианта за кабинет

Практиката е спечелилият да излъчва ръководителя на Народното събрание, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на излизане от пленарната зала.

Първият ден на 49-ото Народно събрание  се оказа безплоден и не бе излъчен ръководител. От ГЕРБ - Съюз на демократичните сили предложиха Росен Желязков, само че той получи единствено гласовете на Има Такъв Народ отвън своята парламентарна група.

Запитан дали може още веднъж, както в предходния парламент, Вежди Рашидов да е ръководител, Борисов отвърна: " Може и с разновидността Вежди Рашидов, само че той отново ще е от първата политическа мощ. "

На този декор медиите заговориха за патова обстановка. " Защо да е патова обстановката? Създават я тези, които не съблюдават парламентарните обичаи. Кой да се срами, че е победил ", съобщи Борисов. " Тошко Йорданов стана и им сподели " За какво спорите?! Първата партия получава ръководителя ", сподели още Борисов, който прикани да се обърне внимание на казаното от трибуната към всички партии.

" Всеки който желае нещо друго - може би е нова мода, нещо нетрадиционно и по тази причина през днешния ден имаме целия ден да го обсъждаме ".

Той дефинира като несполучлив разновидността с ротацията сред ПП-ДБ и ГЕРБ, както предложи Асен Василев, защото в Европейският парламент практиката е ръководителите да се редуват на две години половина, т.е. - карат по половин мандат.

" Трябва да се обсъдят други разновидности, в случай че някой предлага нещо друго. Може и с разновидността Вежди Рашидов, само че той отново ще е от първата политическа мощ ", разяснява той опцията предходният парламентарен началник още веднъж да оглави Народното събрание.

" Да се редуваме има смисъл, когато, както е в ЕНП, там се редуват на 2,5 години. По същия метод се редуват и в доста комисии. ", сподели Борисов.

" Аз бих обърнал внимание на речите. Да, земеделието е значимо, само че всички споделят, че би трябвало да има държавно управление. Всички партии споделиха " единствено бюджет при постоянно държавно управление ", тъй като се опасяват не от Борисов, а от МВФ. Той освен плаши, а през вчерашния ден сподели, че Брутният вътрешен продукт на България е сред 0 и 1%. Това значи обедняване, недостиг, това значи, че не можеш да направиш недостиг 3%, като вдигнеш прогнозата на хартия на 5 или 6% ".

ГЕРБ-СДС нямат боязън от " Възраждане " - имаме ясно дефинирани разлики, само че и ясно дефинирани направления, в които можем да работим дружно, сподели още Борисов.

" Аз предлагам, като не можем да се разберем политическите партии, тези министри (служебните) остават в кошарата, вършим ротационни правила за ръководители, комисии, каквото желаят и президентът Радев ги оставя и отива да си президентства. Тези, които в този момент са внесли бюджета, ние ще ги задържим като парламент да работят. Всички партии през днешния ден гласуваме шестия мандат да го занесат в президентството тези министри. Ние като го гласуваме, имаме държавно управление и си продължаваме по законите ".

След като не можем да се разберем като политически партии, да оставим служебните министри и да ги задължим като парламент да работят, предложи Борисов.

" В изявлението на президента Радев звучеше само предпочитание да се одобри бюджет, с цел да може след това служебното държавно управление да си харчи. Президентът Радев, когато има една такава тежка политическа борба сред партиите, може да се прояви като обединител, само че в този момент той желае тези министри, да им гласуваме пари, да продължат месеци наред да харчат ", счита водачът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ сподели, че след спиране от няколко Народното събрание в този момент, когато още веднъж е народен представител, му е направило усещане, че никой не станал в пленарната зала, когато влезнал висшият главнокомандващ Румен Радев.

" Никой не стана в залата, когато влезе президентът. Само аз станах, като порядъчен боец. ", разяснява Борисов.

Да ви обърна внимание на речите - всички партии споделиха, че би трябвало да има държавно управление. Бюджет с постоянно държавно управление ", уточни Бойко Борисов.

С Христо Иванов си говорихме в залата човешки, бил ми е вицепремиер, отговори Борисов, запитан защо е разговарял със съпредседателя на Демократична България.

" Ако са им откровени декларациите, има огромен късмет да се направи в два разновидността държавно управление.

Той уточни и избавителния, финален вид за лъчение на кабинет. " Аз споделих, че президентът Радев, когато има такава тежка борба сред партиите, може да се яви като обединител. След като не може да се разберем политическите партии, тези министри остават в кошарката, служебното държавно управление остава и вършим ротации. Що не се съгласяват? Защото никой не желае при парламент да работи. Радев зает ли е, зает е, предложило ли е бюджет служебното държавно управление, предложило е ", обясни предлагането си Борисов.

" Най-ценното качество на мъжа е търпението - в случай че с самообладание, приемливост, има вид. Пак споделям, аз към Радев се обръщам доброжелателно, и аз желая решение. Решението би трябвало да мине през взаимни отстъпки ", безапелационен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ даде като цяло позитивна оценка на случилото се в пленарната зала първия ден и най-много на политическия звук.

" Парламентът беше обран, сдържан, същински политически парламент, видяхме доста смисъл, доста грижа за България, предпочитание за държавно управление ", заключи той.

Източници: epicenter.bg, Днвеник, NOVA

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР