Практиката е крайно порочна, надбавки да се дават на семейства

...
Практиката е крайно порочна, надбавки да се дават на семейства
Коментари Харесай

Каракачанов: Решението на ГЕРБ за пренасочване на парите от детските надбавки разделя обществото

Практиката е извънредно порочна, надбавки да се дават на фамилии с ниски приходи и от това нещо виждаме взрив на раждаемост в гетата. Години наред България финансира гетозираната и необразованата раждаемост. Това разяснява вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, който е и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на Обединени патриоти. Той даде своето мнение във връзка решението на ГЕРБ да отдръпна концепцията си, че би трябвало да има детски надбавки за всички фамилии без значение на приходите.

Нашата концепция беше хората да усетят, че страната не е мащеха за работещите и за грамотните хора. Това беше решение на държавното управление. В един миг група депутати от ГЕРБ взеха решение, че това не е заслужено... Ще настояваме да отпадне този ценз. Не да подтикваме гетоизираната раждаемост, а грамотната раждаемост “, сподели пред БНР Каракачанов.

По думите му е нелепост да разделяш обществото за следващ път, визирайки проекта на ГЕРБ да насочи икономията от 205 млн. лв. за по-високи заплати в Министерство на вътрешните работи и месечни добавки на медиците.

„ Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на служителите на реда. И какво ще реализираме с това? Полицаите са хора с достолепие и отхвърлиха да вземат тези пари. И ще настройваме едни българи против други. Това е несериозно като метод и е контрапродуктивно “, сподели още Каракачанов.

По тематиката Македония вицепремиерът съобщи:

„ България поддържа участието на Северна Македония в Европейския съюз, само че откакто тя поеме съответните задължения по противоречивите въпроси. Когато това бъде решено, ще дадем единодушие за започване на съответните договаряния “.

Той назова „ нелепости на търкалета “ обвързването на прекъсването на Северна Македония към Европейския съюз с услуга за Русия.

Каракачанов разяснява и коронакризата.

„ Хората всеобщо не престават да не съблюдават ограниченията. Предпазването зависи и самото общество... Още лятото започнах да приказвам, че е належащо в тази обстановка политиците и институциите да си подадат ръка и да работят в интерес на обществото. Нито от президента, нито от Българска социалистическа партия съм чул нещо действително и съответно. Ако казваш, че държавното управление ръси пари наляво и надясно, кажи по какъв начин и къде тъкмо да бъдат изръсени тези пари “, означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР