Практически всеки човек има такъв преломент момент, когато е поставен

...
Практически всеки човек има такъв преломент момент, когато е поставен
Коментари Харесай

10 причини да започнете да бягате още от утре

 тичане

Практически всеки човек има подобен преломент миг, когато е подложен пред значим избор, от който зависи по-нататъшното му битие. По предписание, в такива случаи постоянно ни побеждава мързелът. Това е поради обстоятелството, че не сме задоволително стимулирани, с цел да стартираме да вършим нещо. В тази публикация ще научите 10 аргументи, поради които е хубаво да стартирате или да приключвате деня си с тичане:

1. Използвайте го като подарък – това е един от дребното спортове, където може да се усъвършенствате на практика гратис. Единственото за което ще изхарчите някой лев са спортни къси панталони и маратонки.

2. За положително въодушевление! – по време на напрежението върху организма се отделя хормонът на насладата ендорфин, поради което самоуверено може да се твърди, че бягането е прелестно средство против меланхолия и разстройства на нервната система.

3. Генератор на хрумвания – в случай че напоследък имате проблеми с творчеството или не може да намерите решение на даден проблем, то бягането е това, което ви би трябвало. В 97 % от случаите малко кросче оказва помощ да се вкарат в ред мислите, да се подреди всичко по рафтовете и да се вземат верните решения. По време на тичането се усилва притокът на кръв към основния мозък и се мисли доста по-добре. В резултат ще ви последва вълна от хрумвания след всяко тичане.

4. Въздейства на съня. Когато бягаме се усилва равнището на О2 в кръвта, което удобно работи на здравия сън и бързото заспиване. Това ще е от особена изгода за хора, страдащи от бодърствуване.

5. Здраве в краката. По време на крос натоварванията в кръвта се намалява равнището на холестерол и се покачва наличието на хемоглобин, в резултат на което се усъвършенства имунната ни систсема и по-рядко боледуваме.

6. Отслабвате с лекост! Когато бягаме, се забързва метаболизма и усещаме по-малко апетит. В допълнение, тичането е един от най-хубавите способи за битка с калориите и наднорменото тегло.

7. Срещу отмалялост и унесеност в работно време. Независимо, че бягането ще ви изразходва много сили, то прелестно зарежда с сила и непрекъснат тонус за целия ден! След една недълга подготовка ще забележите изумителен прилив на витални сили на организма.

8. Дълъг живот. Учените са установли, че при постоянен и спокоен джогинг без стрес, бягането усилва продължителността на живота с 5-7 години.

9. Движението е мощ! По време на бягането ще се усъвършенства паметта ви, умствените качества, а рискът от пораждане на старческо малоумие доста спада, от ден дневно клони към нула.

10. Нови запознанства. В света сега непрекъснато пораства броя на хора, които вземат решение да се занимават с тичане, тъй че възможностите да срещнете съидейници на някоя писта е доста огромна.

Дано този материал ви е въодушевил за смяна и скоро персонално да се убедите какъв брой прелестно е да се бяга. Защото спортът е живот!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР