Практически сигурно е, че сняг за Коледа в България няма

...
Практически сигурно е, че сняг за Коледа в България няма
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква на Бъдни вечер и Коледа

Практически несъмнено е, че сняг за Коледа в България няма да има, съобщи климатологът проф. Георги Рачев.
„ Преди три дни всички предвиждахме студена Коледа. Трогателно, като на партийно заседание бяхме съгласни, че огромният звяр от изток, огромната сибирска мечка ще нахлуе тук със студа. Оказа се, че тя единствено ще ни перне с опашката във вторник и сряда и ще остане надалеч в Сибир”, уточни той.
Последните прогнози сочат стопляне към Бъдни вечер и Коледа с търпими дневни температури.
През почивните дни - през днешния ден и в неделя, почналото захлаждане ще продължи поради нахлуващ от север леден въздух. В събота облачността ще е преобладаващо забележителна, само че в хода на деня ще има разкъсвания, с по-голяма възможност в северната половина на страната. Валежите ще са най-вече от сняг - в планините, в Предбалкана, високите полета на Западна България и тук-там в Североизтока.
Ветровито и студено време. Температурите в топлата част на денонощието ще са в интервала от 1 докъм 5-6 градуса. В планините - сред минус 4 и минус 10 градуса.
Още в събота следобяд преваляванията на всички места ще понижават и ще стопират с скъсване на облачността. Така в неделя сутринта ще е изключително мразовито с температури до минус 10 градуса в безоблачните региони. В светлата част на деня ще остане студено с температури от нула до 5-6 градуса.
Снежен циклон с център над Европейска Русия носи студено време и при започване на Коледната седмица. В понеделник нахлуването на мраз от север ще продължи. Очакват се мощни пориви на мразовит вятър в западната половина на страната. Ще има превалявания от сняг, само че те ще са незначителни в равнинната част на страната. Студът към Коледа ще доближи своята кулминационна точка още вторник-сряда в часовете заран с температури в някои западни региони с ясно време до минус 13 - минус 14 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР