Прагматичнареч, наясно с предизвикателствата на бъдещето и историята, нои очертаваща

...
Прагматичнареч, наясно с предизвикателствата на бъдещето и историята, нои очертаваща
Коментари Харесай

Мария Габриел за приемането ни в Шенген: Не е важна датата, а решението да е положително

" Прагматичнареч, наясно с провокациите на бъдещето и историята, нои очертаваща мощните ни страни, тъй че да можем да отговорим уместно на тези провокации ". Така вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разяснява речта на Урсула фон дер Лайен от Страсбург, където е на посещаване.

Тя показа задоволството си, че е имало обръщение към страни от Европейски Съюз, като Австрия да вземем за пример, за приемането на България и Румъния в Шенген.

Мария Габриел обърна внимание и на конкретиката в речта, обвързвана с промишлеността, с околната среда в естетика със земеделието и новите технологии. Според нея частта за Украйна също е била доста мощна и това е мощно обръщение, в това число за Молдова и Грузия.

" България и Румъния освен са изпълнили техническите критерии и би трябвало да бъдат част от шенгенското пространство, само че през днешния ден видяхме и че са давани като добър образец за цяла Европа във връзка с убежищата и връщането ", разяснява Мария Габриел.

Наред с това, речта на Урсула фон дер Лайен значи и задаване на темп за доста работа, добави тя.

Мария Габриел утвърждава и прагматичния метод във връзка с разширението.

На въпрос по кое време може би ще се повдигне въпросът за участието на България и Румъния, Мария Габриел съобщи, че не е значима датата, а решението да бъде позитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР