Прадядо му е бил революционер, политик, общественик и съратник на

...
Прадядо му е бил революционер, политик, общественик и съратник на
Коментари Харесай

Проф. Петър Стоянович: От 5-6 клас тая краста явно ме е била нападнала

Прадядо му е бил бунтовник, политик, държавник и сподвижник на Захарий Стоянов, дядо му основава футболен клуб " Левски ", а той самият приключва Виенския университет, защитавайки с отличие най-висшето научно звание " лекар на историческите науки ". Това е Петър Стоянович. Какво си спомня от детството, какво му следва, кои са пристрастеностите и чудесата в живота му? Пред нова Стоянович показа, че от дете има пристрастеност към историята. 

" В един миг ми направи усещане, че малко повече се занимавам с исторически неща. Тогава, несъмнено, опцията човек да се рови в историята беше минимална, изключително за младо момче. Даже по едно време бях почнал да плагиатствам нещата, които пишат за дефинира български политически партии в " Кратката българска енциклопедия в пет тома ". Сега ги намирам, което значи, че човек в релативно нежна научна възраст 5. и 6. клас се занимава с това, очевидно, че оттогава тая краста ме е била нападнала ", разяснява проф. Стоянович.

Според него сега не живеем в някакъв необикновен прелом.

" Имало е в пъти по страшни столетия с войни, траели с десетилетия и епохи. Защо продължаваме да не си взимаме поука – не знам ", споделя той.

По думите му даже вярата към този момент не може да излекува болното ни общество.

Относно кариерното си развиване, той разясни, че му следва да издаде 3 нови книги
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР