ППМГ “Добри Чинтулов и ПГПЗЕ Захарий Стоянов спечелиха Купите на

...
ППМГ “Добри Чинтулов и ПГПЗЕ Захарий Стоянов спечелиха Купите на
Коментари Харесай

Рекорден брой участници и награди в юбилейното скоростно изкачване на Хамам баир, организирано от Ротари клуб-Сливен

ППМГ “Добри Чинтулов ” и ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов ” завоюваха Купите на Ротари клуб – Сливен в десетото издание на скоростното нанагорнище на Хамам хълм по стълбите, водещи до паметника.
Отборът на Природо-математическата гимназия събра най-голям актив в две от възрастовите групи и оглави класирането при 5-7 клас и при 8-9 клас, до момента в който отборът на Езиковата гимназия се наложи при най-големите 10-11 клас.



Рекорден брой участници записа юбилейното издание на проявата под наслов “Напред и нагоре ”. Включиха се близо 300 възпитаници от 5 до 11 клас от съвсем всички сливенски учебни заведения. Най- многочислена бе групата при най-малките девойки. Старатовта линияпред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител ” бе тясна с цел да побере всички искащи, а оспорвана се оказа битката за разпределението на медалите.

В групата на девойките 5-7 клас първото място завоюва Жоана Стоянова от ППМГ “Добри Чинтулов ”. Тя измина дистанцията за 5.50.73 мин. Втора се класира Елица Илиева от СУ „ Елисавета Багряна “. Трета по стълбите към върха приключи Велена Жекова от ОУ „ Димитър Петров “.

При момчетата 5-7 клас победител стана Николай Карагьозов от ППМГ “Добри Чинтулов ” с резултат от 5.00.88 мин, следван от Веселин Плачков от ОУ " Д-р Иван Селимински ". Бронз завоюва Денислав Денев от СУ " К. Константинов ".

В групата на 8-9 клас успеха в дамското направление бе за Ана Василева от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов ” с 6.39.60 мин, пред Моника Петрова от ПГ по стопанска система " Проф. доктор Д. Табаков " и Калина Александрова от ПХГ " Дамян Дамянов ".

При момчетата от същата възраст успеха бе за Димитър Стефанов от ПГЕЕ „ Мария Кюри “ с време от 5.09.89 мин. Второ място зае Дони Киров от ППМГ “Добри Чинтулов ”, а на трета позиция се класира Ангел Иванов от ППМГ “Добри Чинтулов ”.

В групата на девойките от 10-11 клас с първото място се поздрави Катерина Димова от ППМГ “Добри Чинтулов ” с 5.45.72 мин., пред Николета Николаева от СУ " К. Константинов " и Ева Чакърова от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов ”.

В мъжкото направление от същата възраст с най-хубав резултат пред паметника на Хамам хълм финишира Панайот Панайотов с 4. 35 мин. от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов ”, следван от съотботника си Георги Чолаков и Асен Славов от ПГ по стопанска система " Проф. доктор Д. Табаков ".



Всички те получиха медали и тениски, връчени от президента на Ротари клуб за 2023/24 година Недко Недев, секретаря на клуба -домакин Яна Христова и от президента на Интеракт клуб Сливен Радослава Михайлова.

След приключването на скоростното нанагорнище за възпитаници Ротари клуб – Сливен предложения феновете да преминат по спортния маршрут, с цел да участват на формалното връчване на премиите, което обичайно се състоя пред паметника на Хамам хълм.

След церемонията по награждаване домакините организираха лотария, която достави доста наслада на участниците и излъчи над 30 печеливши билета с награди - ваучери от Ротари клуб за покупка в състезателен магазин, футболни топки, тениски и шапки с логото на уредниците.

Дарик радио Сливен и спортният уебсайт „ Sliven-sport.com ” са медийни сътрудници на самобитната обичайната спортна демонстрация.

“Ротари клуб ” и Община Сливен осигуриха безвъзмездни питиета за участниците в проявата, футболни топки за всички участващи тимове и рекламни сувенири за водачите на тимовете по групи.

Един от главните уредници и основатели на скоростното нанагорнище „ Напред и нагоре ” Антон Томчев показа пред Дарик, че и тази година е задоволен от интереса и провеждането на надпреварата.

Чуйте…

Томчев показа сливенския Интеракт клуб, чийто представители са част от организацията на надпреварата и уточни като цяло активността на Интеракт клубовете.

Чуйте …
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР