PPF Group, която е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер,

...
PPF Group, която е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер,
Коментари Харесай

Келнер вече е собственик на Теленор

PPF Group, която е благосъстоятелност на чешкия милиардер Петр Келнер, приключи придобиването на телекомуникационните активи на мобилния оператор Теленор в Централна и Източна Европа, по-специално в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, излиза наяве от публично известие на компанията до медиите.

PPF Group получи всички нужни позволения от съответните органи и извърши всички други нужни процедури и в следствие към този момент има цялостен надзор над интервенциите на Telenor в гореспоменатите страни, се споделя в бизнес официалното съобщение.

Общата стойност на закупените активи е 2,8 милиарда евро (изчислена на база стойност на предприятията). PPF Group финансира договорката посредством синдикиран заем. Покупката е най-голямата в телекомуникационния бранш в Централна и Източна Европа от 2011 година насам.

Новият притежател е взел решението да освободи от служба всички досегашни членове на съвета на шефовете, заяви capital.bg. До момента в него влизаха норвежците Анне Флагщат, Вегард Торенсен, Александра Райх, Оле-Бьорн Шилстед (който беше и изпълнителен директор) и Оле-Якоб Бел. Редуцира се и броят на членовете на Съвета на шефовете до трима като за постовете са определени Владимир Радойчич - пълномощник и механически шеф в българския Теленор и чехите Ян Хануш и Марек Слачик, заяви capital.bg.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР