ППДБ търсят подкрепа за общинския съвет в СофияБСП обявиха, че

...
ППДБ търсят подкрепа за общинския съвет в СофияБСП обявиха, че
Коментари Харесай

Терзиев полага клетва в понеделник

ППДБ търсят поддръжка за общинския съвет в София
Българска социалистическа партия оповестиха, че ще са съпротива, Борис Бонев твърдо не желае сглобка с ГЕРБ

Новият кмет показва част от екипа си

Трудни договаряния за поддръжка в Столичния общински съвет предстоят на ППДБ. Възможно е да пропадне поетият още преди акцията ангажимент на партиите от обединението към “Спаси София ”. Лидерът на организацията Борис Бонев се отхвърли да взе участие в борбата за кмет с изискването, че ще оглави общинския съвет. Самият Бонев обаче се зарече да не вземат участие в сглобка дружно с ГЕРБ, а през вчерашния ден и ръководителят на БСП-София Иван Таков бе безапелационен, че няма да поддържат ППДБ в СОС.

Това значи, че Бонев може и да се размине с председателството на общинския съвет.

Коалицията ППДБ - “Спаси София ” има 23 общински съветници, ГЕРБ-СДС - 14, БСП- 9, “Възраждане ” - 8. По трима общински съветници имат Има Такъв Народ и КОД. Вътрешна македонска революционна организация вкараха един консултант. За болшинство са нужни 31 съветници.

Първото съвещание на новия Общински съвет на столицата е планувано за 10 часа в понеделник. На него определените съветници, кметът на Столична община, кметовете на региони и кметства ще положат клетва и ще встъпят в служба.

Очаква се незабавно след полагане на клетвата Васил Терзиев да разгласи част от своя екип. Вече се заприказва, че един от основните зам.-кметове - по строителството ще е арх. Явор Панев, който към този момент разкри скандалните си хрумвания за лишаване на празни жилища от притежателите им и предоставяне за 10 година на общината. От “Спаси София ” стартират за основен проектант на столицата Любомир Георгиев. Идеята е той да дава отговор за визията на града, а различен негов сътрудник да поеме настоящите действия по градоустройството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР