ПП Възраждане“. Снимка: Скрийншот от видео На брифинг в българския парламент

...
ПП Възраждане“. Снимка: Скрийншот от видео
На брифинг в българския парламент
Коментари Харесай

Председателят на „Възраждане“: Оградата на българо-турската граница е „швейцарско сирене“

Политическа партия „ Възраждане “. Снимка: Скрийншот от видео

На брифинг в българския парламент ръководителят на политическата партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов  изрази съществено неодобрение от положението на българо-турската гранична ограда, сравнявайки я с „ швейцарско сирене “ заради множеството й дупки.

Депутати от „ Възраждане “ демонстрираха две части железна мрежа от границата , свързани едно с друго по спонтанен метод, употребявайки сезал и връзки за обувки. Това илюстрира неналичието на нужната техника и запаси за поддържане на граничните огради, като граничните служители на реда са принудени да употребяват подръчни материали за поправки .

Костадинов акцентира, че има сектори по границата, където се намират незаконни биваци на мигранти  и разказа тези региони като „ големи сметища “. Той изрази подозрение по отношение на опцията на България да се причисли към Шенген при такива условия.

Костадинов остро подлага на критика българското държавно управление в частност премиера Николай Денков за допускането на задгранични гранични патрули на българска територия, наричайки това „ национално изменничество “. Според него, държавното управление е трансформирало България в „ буферна територия и бунище “ за незаконните мигранти сред Европа и Азия.

Костадинов също по този начин цитира данни от Агенцията за бежанците, съгласно които потенциалът на бежанските центрове в България е напълнен на над 80%. Това акцентира възходящите провокации, пред които е изправена страната в ръководството на бежанската рецесия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР