ПП Възраждане е готова да се обърне към българския народ

...
ПП Възраждане е готова да се обърне към българския народ
Коментари Харесай

Костадинов : От „Възраждане” сме готови да съберем подписи за референдум за въвеждане на еврото

ПП " Възраждане " е подготвена да се обърне към българския народ и да събере нужния брой подписи за осъществяване на референдум за въвеждане на еврото. Това разгласи ръководителят на партията и на парламентарната група Костадин Костадинов в декларация от трибуната на Народното събрание.

На 27 май Министерският съвет утвърди Националния проект за въвеждане на еврото в България от 1 януари 2024 година Днес при започване на съвещанието ръководителят на Народното събрание Никола Минчев заяви, че в Народното събрание е постъпил проект за въвеждане на еврото.

Костадин Костадинов разяснява, че в предишния петък държавното управление " е направило нападение " против финансовия суверенитет на България . Той уточни, че този проект за въвеждане на еврото не е бил признат единомислещо от целия Министерския съвет. По думите му 10 от министрите са го подкрепили, останалата част - не. 

Истината е, че въвеждането на еврото ще докара не до благосъстояние, непоклатимост и разцвет, а до обедняване, инфлация и безработица , съобщи Костадинов. По думите му това ще бъде гибел за стопанската система, приходите и спестяванията на българския народ.

Няма по какъв начин в една правова и демократична страна 10 индивида да вземат решение, което визира съдбините на милиони българи и то не какво да е, а решение, с което се унищожава българската валута, уточни Костадинов. Затова от " Възраждане " считаме, че би трябвало да има референдум по въпроса и търсим поддръжка от представители на парламентарни партии , с цел да можем да сложим този въпрос тук, в Народното събрание, сподели той. Ако това нещо не стане, ние ще се обърнем тогава към българския народ и ще съберем нужния брой подписи, добави водачът на " Възраждане ".

" Големият въпрос обаче ще бъде - в случай че за нас не е проблем да съберем 500 хиляди подписи по улиците, само че е проблем да съберем 50 тук в Народно събрание , до каква степен това Народно събрание е национално и до каква степен народните представители тук са национални и кого в действителност съставляват те - българският народ или някой различен ", разяснява Костадинов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР