ПП ще внесе предложения България да изнася горива, произведени от

...
ПП ще внесе предложения България да изнася горива, произведени от
Коментари Харесай

ПП ще внесе предложения България да изнася горива, произведени от руски нефт, само според директивата на ЕК

ПП ще внесе оферти България да изнася горива, създадени от съветски петрол, единствено съгласно директивата на Европейска комисия, оповестяват от пресцентъра на партията.

 

Още от 29 юли 2022 година, с приемането на Решение № 569 на кабинета " Петков “, " Продължаваме промяната “ съобщи ясната си позиция за цялостна възбрана за износа на създадените нефтопродукти от съветски недопечен петрол от 5 декември 2022 година Това напомни " Продължаваме промяната “ от парламентарната естрада през днешния ден по отношение на гласуването на първо четене на Законопроекта за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия.

Проектозаконът, гласуван на първо четене през днешния ден, значително покрива главните хрумвания на плана на решение, импортиран от " Продължаваме промяната “ на 7-ми ноември, в това число възбраната за експорт, механизма за проследяемост на доставките и въвеждането на дерогацията в българското законодателство.

След като планът на решение на " Продължаваме промяната “ не срещна поддръжка в енергийна комисия, в името на ползите на България партията поддържа сегашния законопроект, само че ще направи оферти сред първо и второ четене. Те са свързани с приемането на 9-ия санкционен пакет на Европейски Съюз по отношение на Русия, в който категорично е посочено, че България няма право да изнася горива, създадени от съветски недопечен петрол нито към държави-членки, нито към трети-страни, като се изключи Украйна.

" Продължаваме промяната “ ще направи и ремонти, ориентирани към задължаване на всички лица, които правят стопански действия, свързани с нефтопродукти, да изработят стратегически проект за адаптиране на стопанската си активност, тъй че да не употребяват артикули с генезис Русия след 31 декември 2024 година Тогава влиза в действие цялостната възбрана за импорт на съветски петрол. По този метод ще се подсигурява, че българските консуматори няма да усетят дефицит на горивата или покачване на цените след тази дата.

" Продължаваме промяната “ показва недоволството си, че специфичната работна група с представители на Национална агенция за приходите, Агенция " Митници “ и Българска петролна и газова асоциация, основана от кабинета " Петков “, с цел да предложи механизъм и ограничения за надзор на възбраната, не е заседавала след назначението на служебния кабинет. Работната група не е предоставила и отчет в заложения с решението период до 10 ноември 2022 година В същото време служебният кабинет и разнообразни специалисти дълго време разсъждаваха дали контрактуваната от кабинета " Петков “ дерогация разрешава експорт в чужбина на модифицирания съветски нефт.

Вместо да работи върху контрола на вноса на съветски петрол и преработката му, както и гаранциите за ниски цени на България, служебният кабинет отбрани ползите на Лукойл, като с Решение от 2 декември анулира възбраната за експорт, позволи износа на всевъзможни горива до 5 март 2023 година и след тази дата забрани износа само на дизел.

Това значи, че служебният кабинет е изгубил 4 месеца и половина в търсене на избавление на Лукойл, вместо да работи за въвеждане на дерогацията, като в това време с дейностите си е основало риск дерогацията да бъде отнета заради неизпълнението ѝ. Този риск продължава поради към момента настоящото решение на кабинета " Донев “ от 2 декември.

 

" Продължаваме промяната “ смята, че служебният кабинет не просто бездейства и разчита единствено и само на международните пазари да контролират цените за потребителите, а даже отстрани мярката от 25 ст./литър от следващата година, която се потвърди като работеща антикризисна мярка, високо оценена от доста хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР