ПП ще предложи 600 млн. лв. да се платят веднага

...
ПП ще предложи 600 млн. лв. да се платят веднага
Коментари Харесай

ПП предлага 50% от парите за пътищата да бъдат изплатени веднага, останалите - след парламентарен отчет

ПП ще предложи 600 млн. лева да се платят незабавно на строителните компании след гласоподаване в Народното събрание, а останалите 50% да минават през парламентарни комисии откакто има отчет на специалисти, че тези действия са действително осъществени. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти.

" Предложихме на нашите съдружни сътрудници, в това число Има Такъв Народ, в четвъртък да мине санирането на тези контракти, обаче под изискване че вторите 50% минават под парламентарен доклад. Предложението е в четвъртък това решение да бъде гласувано в пленарна зала ", изясни министър председателят.

​Кирил Петков е на среща с представители на пътния отрасъл през днешния ден край София. По-рано от Браншова камара " Пътища " оповестиха, че не са получили покана. Премиерът посочи, че днешната му среща е с представители на дребните превозвачи и изясни за какво:

" За мен е доста значимо да приказвам тъкмо с дребните превозвачи. Това са хората, които си изкарват хляба всеки ден с най-голяма компликация и желая да чуя от първо лице кои са основите им проблеми, както и да обясня обстановката с пътищата, която се случва в последната седмица ".

Относно избора за шеф на Българска народна банка - съгласно Кирил Петков най-добре ще е Има Такъв Народ да отдръпват номинацията на Любомир Каримански и обединението да се сплоти към един претендент.

" В момента господин Каримански има поддръжката единствено на една от четирите съдружни сътрудници ", акцентира министър председателят.

Нищо няма да се прави във връзка с Северна Македония без решение на Народното събрание, безапелационен е Петков.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР