ПП Републиканци за България“ изпрати становище до ЦИК във връзка

...
ПП Републиканци за България“ изпрати становище до ЦИК във връзка
Коментари Харесай

Републиканци за България: Скандалният шеф на ОИК-Плевен може да овладее и парламентарните избори в областта

ПП „ Републиканци за България “ изпрати мнение до ЦИК по отношение на образуването на Районната изборна комисия в Плевен.
Правомощията на РИК са извънредно необятни и са свързани, както с организацията и провеждането на изборите за народни представители, по този начин също и с установяването и общественото оповестяване на резултатите от тези избори.

Областният шеф на Плевен е провел съвещания за образуване на състава на районната изборна комисия, които са приключили без да е реализирано единодушие. Така отговорността за назначението на комисията пада напълно върху Централната изборна комисия.

Обръщаме внимание, че за ръководител на РИК-Плевен е препоръчан Ярослав Николов Димитров, който стана прочут с поръчковите си отводи да записва претенденти в частичните локални избори. Скандалните решения наложени от Димитров бяха анулирани от ЦИК като незаконосъобразни и искрено неуместни.

Считаме, че поверяването на цялата изборна администрация в лицето на ОИК и РИК на едно лице, в миг, в който има дейни избори и от двата типа слага законосъобразното протичане на изборните процеси под подозрение. Серията от скандални решения, постановени в безусловно нарушаване на настоящите закони демонстрира единствено, че в случай че това лице е точно Ярослав Димитров, то ще бъде ясно, че задачата е да обезпечи служебна победа на обединението ГЕРБ-ДПС и в парламентарните избори.

Републиканци за България твърдо декларира, че назначението на Ярослав Димитров за ръководител или даже - член на РИК-Плевен ще бъде неточност, която не трябва да бъде допускана. Републиканци за България има вяра, че при назначението на районната изборна комисия в този многомандатен изборен регион, ЦИК ще прояви отговорност и ще вземе решение, което ще подсигурява прозрачността на изборния развой, без да се позволява каквото и да е било подозрение.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР