ПП или ще намерят начин да се превърнат в смислен

...
ПП или ще намерят начин да се превърнат в смислен
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Кабинет на малцинството не е обречен вариант


Политическа партия или ще намерят метод да се трансфорат в логичен политически индивид с ясно лице и дневен ред, или ще станат жертва на същия феномен, който ги е довел на политическата сцена

Шансът за сформиране на държавно управление минава през генерална смяна на политическите тактики на главните играчи. Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът Христо Панчугов, учител в Нов български университет.

Според него би трябвало да се отиде към нов вид държание, което почива на два фактора. Първият е доста ясно изчистване на дневния ред на бъдещото ръководство. Вторият -  трябва да се разчита не на чак толкоз устойчиво болшинство, колкото на двустранното договаряне и предоговаряне на политическата поддръжка към този вид политики.

„ Очевидно ще би трябвало да се вършат отстъпки в името на някакви огромни цели. Това непрекъснато изпитание ще изисква непрекъснато водачество и затова не се е случвало в България. Става дума за кабинет на малцинството “, съобщи анализаторът. Според него такова държавно управление не наподобява толкоз обречено, колкото ни се коства. То може да откри поддръжка измежду българското общество за избран вид политики, които са свързани със опасността, пред която е изправена България поради войната в Украйна, с обективните стопански процеси и действителните ежедневни проблеми, които би трябвало да се вземат решение.

Кабинет на малцинството в най-хубавия случай може да остане на власт в границите на идната година до локалните избори. Ако това държавно управление сътвори един логичен дневен ред, това може да докара и до мотивация за гласоподаване на база на действителни измерими резултати, а не на някакви внушения, с които се борави сега.

„ За страдание, главните политически обединения не престават да работят с тези внушения. Те не могат да си дадат сметка, че пренасилването и работата с полуистини и политически внушения основава една извънредно нездравословна политическа среда, която по-скоро ще води до радикализация и отбиване на гласоподаватели, в сравнение с опцията да забележим осмислено присъединяване и от там опция за постоянни болшинства оттук насетне “, предизвести Панчугов.

Ако в българското общество се сътвори нова радикална групировка, капацитетът тя да отнеме гласовете, които отидоха в Има Такъв Народ и Политическа партия е доста огромен. „ Това ще мине през обезсмислянето на тези обединения и изгубването им от българската политика. За Има Такъв Народ изобщо е късно, а за Политическа партия или ще намерят метод да се трансфорат в логичен политически индивид с ясно лице и дневен ред, или ще станат жертва на същия феномен, който ги е довел на политическата сцена. Сега е моментът да вземат това решение за себе си “, безапелационен е политологът.

Той прикани партиите да стартират да се борят за сърцата и мозъците на българските жители. „ Управляването на упованията им явно катастрофира. Въпросът е да се даде ясно измерим небосвод и изясненост към съответните политики. Това е единственият механизъм, който може да ни извади от тази обстановка оттук насетне “, заключи Христо Панчугов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР