ПП и ГЕРБ са в коалиция на оцеляването, тя някак

...
ПП и ГЕРБ са в коалиция на оцеляването, тя някак
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: ПП и ГЕРБ са в коалиция на оцеляването

ПП и ГЕРБ са в коалиция на оцеляването, тя някак стана нужна и за двете обединения. По ред условия се породи напрежение и излязоха на показ претекстовете за използването на властта. На прага сме на основаването на политико-експертно съдружно държавно управление. Това сподели някогашният министър на правораздаването Янаки Стоилов за " Офанзива ", написа.

" Национална следствена служба можеше да управлява насилствените ограничения в досъдебното произвеждане. Как следователите са самостоятелни, а проверяващите служители на реда могат да получават всевъзможни разпоредби от директните си ръководители? Прибързано е решението следствието да бъде извадено от прокуратурата. Това е част от опълчването сред управленията на прокуратурата и следствието ", уточни той.

По думите му не може при всеки въпрос от правосъдната система да се вземат конюктурни решения. " Наближава конституционна промяна, която наподобява ще има същите резултати като предните. Не се прави разбор и не се изнасят мечтаните резултати. Политическа партия ще има спомагателна роля в този развой. Може ли хора, които са наричали своите конституционни сътрудници до преди ден-два фашисти, в този момент да им оферират най-същественото деяние във връзка с главния закон? Как може да има единодушие или ценностно доближаване или би трябвало да се моделира правосъдната власт, с цел да се държат основните позиции в нея? При ниското доверие в политическата система, има ли легитимност за Велико народно събрание? ", съобщи той.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР