ПП и ГЕРБ имат 95% разбирателство по законодателната програма. Преди

...
ПП и ГЕРБ имат 95% разбирателство по законодателната програма. Преди
Коментари Харесай

Политолог: Преди ПП и ГЕРБ не смееха да се погледнат, сега имат разбирателство

ПП и ГЕРБ имат 95% съгласие по законодателната стратегия. Преди двете ПГ не смееха даже да се погледнат. Сега сигналите бяха доста окуражителни. Политическа партия и Демократична България следват концепцията, че държавното управление би трябвало да има експертно наличие без хора от първата политическа редица. Има обаче и част на Политическа партия, която упорства за партийно държавно управление. Това сподели за " Твоят ден " политологът Юлий Павлов.

Според него в този момент задачите не са общи за всички - а единствено за ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. " Другото ще бъде изкуствена коалиция, в която не виждам смисъл. По-голямата част от гласоподавателите на ПП-ДБ са " за " експертно държавно управление. По-скоро партийните елити би трябвало да овладеят ултрасите ", съобщи той.

Политологът Цветанка Андреева счита, че се сблъскват още веднъж двата метода за съставяне на кабинет - единият е чисто еднопартиен. " В него се допуска свръхконцентрация на власт. Другият е съдружната формула, която е само реалистичната. Петков би трябвало да си даде сметка, че може да пропилее вота на електората си, като не осъществя кабинет. Умението на водачеството е да смениш курса и да убедиш хората си, че това е належащо и си заслужава ", уточни тя.

По думите ѝ Политическа партия има разнообразни представители, които сменят курса през два часа. " В ГЕРБ също може да се случва, само че там е един представител. Евроатлантическите партии демонстрираха, че могат да си приказват, само че като че ли ни споделят, че няма да стане в този парламент поради идните локални избори. Политиците нямат лукса да ни обрекат на още безредие и безвремие ", разяснява Андреева пред " Нова нюз ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР