ПП и ДБ редят общи листи и за местните, и

...
ПП и ДБ редят общи листи и за местните, и
Коментари Харесай

Кирил Петков: За изборите се обединяваме с ДБ

ПП и Демократична България редят общи листи и за локалните, и за парламентарните избори. Това обяви  Кирил Петков, заяви " Марица ". 

Националния съвет на Политическа партия на своето съвещание в сряда вечер даде мандат на водачите Кирил Петков и Асен Василев да стартират диалози с " Демократична България ", " Спаси София " и всички други обединения, които " работят за просперираща, обективна и европейска България ", за евентуални обединявания за идващите локални и национални избори в страната. За кметския избор не е имало никакви съмнения в Политическа партия. Повечето разногласия са били за парламентарните избори, които се задават, само че като цяло е победило мнението за общ фронт. 

Идеята за коалиране беше препоръчана от Демократична България още преди последните парламентарни избори, само че тогава от " Промяната " отклониха поканата с аргумента, че двете обединения имат друг електорат и обединяването няма да докара до по-висок резултат.

Сега обаче Петков е безапелационен, че се стяга огромна коалиция на очертаващото се в края на март или началото на април последващо явяване пред урните. 

По-късно пред медии в Народното събрание той удостовери, че има воля за обща коалиция на изборите освен с „ Демократична България “, само че и с други цивилен придвижвания. Петков дефинира бъдещите сътрудници като „ положителните сили “.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов също удостовери, че ще се договаря за взаимно присъединяване на всички типове избори тази година, като дясната коалиция кардинално харесва концепцията.

Пловдивски депутати на Политическа партия и Демократична България разясниха пред " Марица ", че сигурно ще има една кандидатура за кмет и общи листи за общински съветници под тепетата. Към момента няма решение кой ще нападна мястото на Здравко Димитров. Обсъждат се имена и в локалните структури, както и на високо равнище сред Петков, Василев и Христо Иванов. Засега любимец изрично няма.

Интересното е, че няколко локални структури на сегашни и някогашни парламентарни сили са изявили предпочитание за вземат участие в коалиция на локалните избори в Пловдив дружно с Политическа партия и Демократична България.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР