ПП и БСП спорят кой да вземе регионалната комисия на

...
ПП и БСП спорят кой да вземе регионалната комисия на
Коментари Харесай

Сандов си назначава Тома Белев за зам.-министър на екологията

ПП и Българска социалистическа партия спорят кой да вземе районната комисия на Народно събрание
Изцяло природозащитен екип готви за политическия си кабинет вицепремиерът и министър на екологията Борислав Сандов. Той към този момент е направил пред премиера Кирил Петков предложенията си за заместник-министри, оповестява „ 24 часа”.

В екипа на Сандов ще влязат някогашният началник на естествен парк „ Витоша” и на сдружението на парковете Тома Белев и ръководителят на неправителственото съдружие „ Балканка” Димитър Куманов.

Белев е прочут като един от най-дългогодишните природозащитници в България. Той бе началник на естествен парк „ Витоша” в продължение на 13 години. През 2012 година бе освободен от поста след спор с вложител в ски зоната на планината. В момента Белев е общински консултант от Демократична България в София.

Димитър Куманов пък е създател и деятел на неправителствената организация „ Балканка” и неприкрит последовател на построяването на водноелектрически централи по реките.

Назначението на двамата природозащитници, както и на останалите заместник-министри в държавното управление обаче се бави поради инспекциите им в Национална агенция за приходите и ДАНС.

Продължава и пазарлъкът сред “Продължаваме промяната”, Българска социалистическа партия, “Има подобен народ” и “Демократична България” за шефските постове в парламентарните комисии. До късно нощес нямаше съгласие макар проектите комисиите да бъдат гласувани от Народното събрание тази седмица. Една от противоречивите се оказала комисията по районна политика, защото към нея апетити имали освен хората на Кирил Петков, само че и от Българска социалистическа партия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР