ПП-ДБ все още не са потърсили контакт с преговорната група

...
ПП-ДБ все още не са потърсили контакт с преговорната група
Коментари Харесай

ГЕРБ тълкуват прибързаната оставка на Денков: ПП-ДБ не искат преговори, а нови избори

ПП-ДБ към момента не са потърсили контакт с преговорната група на ГЕРБ-СДС за съдружното съглашение. Това съобщи заместник-председателят и народен представител от ГЕРБ Теменужка Петкова пред публицисти в коридорите на Партийния дом след гласуваната оставка на кабинета " Денков ".

Тя изясни, че доста от дълго време от ГЕРБ са обявили, че на 6 и 7 март има конгрес на ЕНП и Бойко Борисов трябвало да участва на него. На фона на всички тези оповестени задължения това преждевременно дейности на ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласоподаване в този момент и незабавно буди избрани съмнения. Не е ясно каква е задачата на прибързаните им дейности - че водачът на ГЕРБ и Мария Габриел са в чужбина, или ПП-ДБ показват, че не желаят да се водят договаряния, а това, което желаят е да тласнат страната към нови предварителни парламентарни избори, разяснява Теменужка Петкова.

Тя уточни, че без Мария Габриел ГЕРБ не могат да влязат в договаряния. Самите договаряния могат да започват, когато преговорният екип е в цялостен състав и когато ПП-ДБ изразят подготвеност, че договарянията могат да започват, сподели Петкова.

Депутатът от ГЕРБ Рая Назарян пък добави, че това, което е значимо да се каже, че обикновената политическа логичност демонстрира, че е трябвало да бъде изложена оценката на министрите и по-късно оставката да бъде гласувана. Министрите трябвало да бъдат в пленарна зала през днешния ден, а не както се случи през днешния ден. Бе скрита опцията да бъде даден доклад за свършеното през деветте месеца ръководство, добави от своя страна Назарян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР