ПП-ДБ връща празна папката с втория мандат. Това стана ясно

...
ПП-ДБ връща празна папката с втория мандат. Това стана ясно
Коментари Харесай

ПП-ДБ връща празна папката с втория мандат


ПП-ДБ връща празна досието с втория мандат. Това стана ясно от думите на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков пред. Според него поредният опит на обединението да си спазят ангажимента е бил отритнат от ГЕРБ.

„ Ние казахме добре, като няма единодушие да се върнем в истинската спогодба, тъй като знаем, че ще се отзовем в същата обстановка и няма смисъл от нови избори, за които ще се похарчат доста пари “, описа Петков.

Според него Борисов доста ловко употребява езика на силата и разясни – приказвам за политическа мощ, не физическа.

„ Например те желаеха комисия за Нотариуса, като се разбра, че ще се върви на избори, я блокираха. ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да се явят дружно на изборите, в случай че са почтени.  Имат такава отлична съгласуваност дружно “, сподели Петков.

„ Над 100 пъти съм ходил при Борисов. Само един път не е канил Пеевски вътре. Те си взимаха решенията дружно. Ние с „ Демократична България “ дружно. Те са едно цяло “, безапелационен бе той.

И затвърди желанието на обединението изборите наложително да бъдат 2 в 1.

В същото време ръководителят на ДСБ ген. Атанас Атанасов разгласи пред Българска национална телевизия, че откакто е упорствал за  промяна в службите е получил разработка на военното разузнаване против него. Той също съобщи, че представителите на ПП-ДБ ще върнат празна директория.

„ Би било знамение да има някаква смяна, ГЕРБ изрично отхвърлиха да съставим държавно управление. Всички видяха, че ние се борихме до последно да съставим държавно управление, тъй като видяхме, че близо 2/3 от жителите не желаят служебно държавно управление “, сподели още Атанасов.

По думите му отговорността, че отиваме на предварителни избори е изрично на ГЕРБ.

„ Господин Борисов не присъстваше на договарянията. Колегите от ГЕРБ главно ги интересуваше персоналния състав на държавното управление, а ние от самото начало настоявахме да съсредоточим вниманието си върху съглашението “, изясни водачът на ДСБ.

Той изясни, че вниманието на обединението е било концентрирано в търсенето на единодушие за общо ръководство и съгласно него „ там са аварирали “.

Той сподели, че ще се борят да станат първа политическа мощ след изборите и още веднъж ще сложат промените на масата. На въпрос дали ще се коалират с ГЕРБ, Атанасов отговори, че ще търсят поддръжка от всички политически сили.

„ В политиката е доста значимо да се споделя на хората истината, а тя от време на време боли. Тези, които дръпнаха шалтера, трябваше да си дадат сметка накъде отиваме “, сподели още той.

„ Аз съм индивидът, който през годините пледираше за това да бъде възобновена парламентарната република “, съобщи водачът на ДСБ.

По думите му не би трябвало да се поставят трудности, които да водят до дълбока политическа рецесия. ПП-ДБ ще чакат от евроатлантическите сътрудници подпомагане за промените след изборите.

„ Ние дадохме дружно конференция, дали споделям позицията на Асен Василев или не – няма да разясня “, сподели той по отношение на изявлението на финансовият министър в оставка, че Мария Габриел не може да бъде министър председател.

„ България е съдружник и в НАТО, и в Европейски Съюз, обикновено е другите страни да се интересуват дали у нас ще има държавно управление или не “, сподели Атанасов във връзка изявлението на Бойко Борисов, че министри на непознати страни са му звънели, с цел да го „ натиснат да се съгласи да смени министъра на вътрешните работи Калин Стоянов “.

Според него настояването на „ Възраждане “ за третия мандат е „ подигравка “, тъй като това било политическата мощ, която най-вече работела за дестабилизация на държавното управление.

„ Смятаме, че би било рационално изборите да бъдат 2в1, най-малкото, с цел да бъдат спестени едни 100 млн. лева “, разяснява той.

Атанасов отказал да оглави ДАНС, тъй като бил там преди 25 година и ръководителят трябвало да бъде оптимално далечен от политическите сили.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР