ПП-ДБ внасят промени в законите за сигурност, съобщи Кирил Петков.

...
ПП-ДБ внасят промени в законите за сигурност, съобщи Кирил Петков.
Коментари Харесай

ПП-ДБ внасят промени в законите за службите

ПП-ДБ внасят промени в законите за сигурност, заяви Кирил Петков. Предвижда се предложенията за назначение на шефовете на ДАНС, ДАТО и разузнаването да идва от държавното управление и избора да става от Народното събрание.

В две от службите хората са под пагон - там е планувано в случай че началникът е генералитета, той да се назначава от президента, а в случай че е граждански посредством избор от Народно събрание.

Службите за сигурност знаем, че би трябвало да бъдат реформирани и доверието към тях да бъде нараснало, изясни съпредседателят на Политическа партия. Той акцентира, че е наясно, че ГЕРБ " демонстрират непълна подготвеност да поддържат " законопроектите. Надявам се да преразгледат визията си и Шенген да бъде толкоз огромен приоритет, колкото е за нас, добави Кирил Петков. Също се надявам да не се изчаква да пристигна ротацията, с цел да можем да придвижим тематиката за Шенген, не можем да чакаме повече и се надяваме да ги убедим, че целта сигурност, целта Шенген и целта промени в службите за сигурност вървят ръка за ръка.

В края на предходната седмица бях в Австрия и тематиката беше Шенген и сигурността в пространството. Те обявиха, че най-големия въпрос с тяхното несъгласие е осведомителната сигурност и сигурността по границата. Зная от премиера, че те вършат всичко допустимо да убедят австрийските и нидерландските ни сътрудници, че сме подготвени за Шенген, добави още той.

Атанас Атанасов цитира Конституцията, която задължава Министерски съвет да обезпечава публичния ред и националната сигурност. Тоест изпълнителната власт има пълномощия, само че и отговорности да обезпечава тази сигурност. Затова ние и даваме пълномощия да работи директно и ръководи структурните звена в региона на националната сигурност - ДАНС, ДАР, НСО, двете звена на разузнаването, изясни Атанасов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР