ПП-ДБ трябва да свалят тоналността и да замълчат, защото те

...
ПП-ДБ трябва да свалят тоналността и да замълчат, защото те
Коментари Харесай

Зафиров: Парламентът трябва да върне текстовете в Конституцията по избора на служебен кабинет

„ ПП-ДБ би трябвало да смъкват тоналността и да замълчат, тъй като те са главната партия, с помощта на която страната ни се намира в това състояние – те бяха основатели на нескопосаните промени в Конституцията. “

Това съобщи в ефира на BG on AIR изпълняващият функционалностите ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. Той акцентира, че една от първите задания на 51-вото Народно заседание би трябвало да бъдат промени в Конституцията, които да върнат старите текстове, изключително в частта определяща метода на избор на длъжностен кабинет.

 

Социалистът прикани да се върне разсъдъкът в политиката, с цел да може да бъде събрано болшинство за приемане на тези промени. Според него единствено по този начин ще бъде спрян крахът на държавността и изпразването на Народното събрание от доверие и смисъл.


По мотив състава на новия длъжностен кабинет Зафиров разяснява, че министър председателят Главчев е показал разсъдък, вслушал се е в публичните настроения и е сменил вътрешния министър Калин Стоянов.

 

„ Надяваме се новият длъжностен министър да отговори на главната задача, стояща пред това ведомство – осъществяване на почтени и транспарантни избори “, сподели още той. На въпрос за повдигнатите от ПП-ДБ обвинявания за зависимости на Илков, Зафиров отговори: „ Точно хората, които управляваха 9 месеца с Движение за права и свободи и ГЕРБ, пиеха кафета, променяха Конституцията и законите, кадруваха безобразно, в този момент да се разсънват от бездънен сън и амнезия и да дават оценки, не го намирам за редно “. Той изясни, че позицията на Българска социалистическа партия е ясна – това е същият кабинет, който не е равноотдалечен от всички министри. По мотив другите рокади в кабинета, Зафиров разяснява, че Българска социалистическа партия поддържа решението на Главчев да не е външен министър.


Зафиров бе безапелационен, че значима задача пред служебния кабинет е провеждането на съвещания за предлагането на България за еврокомисар. „ България има опция за значим сектор като енергетика. Има и действителен късмет еврокомисарят от България да бъде социалист, заради търсенето на баланс в Европейска комисия. Готови сме да създадем своите оферти в случай че бъдем поканени на диалози “, сподели още той.
По мотив на съвещанието на Върховен касационен съд на 09.09.2024г., касаещо управлението на Българска социалистическа партия, Зафиров отговори, че е импортирана молба да бъде преосмислена тази дата. “Делото има висок обществено-политически интерес и е необяснимо по какъв начин към този момент трети месец не може да откри своето решение. То касае по какъв начин ще продължи да действа Българска социалистическа партия, по какъв начин ще се яви на изборите, по какъв начин ще се осъществя лявото обединяване “, изясни изпълняващият функционалности ръководител на Българска социалистическа партия. Той акцентира обаче, че кой ще бъде ръководител на Българска социалистическа партия ще вземат решение членовете на партията.


Зафиров акцентира, че решението се чака от всички лявомислещи хора. По думите му задачата на няколко индивида, които бавят делото е или да провалят партията или в бъдеще да откъснат парче от нея. Той разяснява, че единствено Народно събрание на Българска социалистическа партия има право да реди листите и е неуместно, който и да било да изяснява, че няма да подписва нужните документи, в случай че нещо не му харесва. „ Тези хора би трябвало да спрат да разиграват цялата партия, която не е заслужила това отношение “, безапелационен бе той.


По думите му до дни ще бъде подписано съдружното съглашение, а работните групи изготвящи предизборната платформа също работят. „ Впрегната е голяма сила от страна на доста хора и безусловно няколко индивида се пробват да поставят кол в този развой. Това няма да бъде толерирано “, заключи Атанас Зафиров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР