ПП-ДБ смятат, че са абсолютно самодостатъчни, смятат, че не е

...
ПП-ДБ смятат, че са абсолютно самодостатъчни, смятат, че не е
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: ПП-ДБ се държат все едно са първа политическа сила

ПП-ДБ считат, че са безусловно самодостатъчни, считат, че не е належащо да беседват с никого, че не им е нужна поддръжка от никого и не е нужна споделена отговорност за ръководство. Това сподели в " Още от деня " депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

" Не мога да схвана какво кара сътрудниците от ПП-ДБ да е държат по този метод - слушах господин Лорер по една друга телевизия и той като че ли говореше от името на партията, която е първа политическа мощ...

Не мога да схвана на какво се дължи такова високо самочувствие в случай, че първата политическа мощ сме ние от ГЕРБ-СДС. Те въпреки всичко са втора политическа мощ. Усетих едно зложелателство от господин Лорер във връзка с кабинета. Той сподели - предложихме кабинет, вижте какъв е и в този момент да забележим ГЕРБ какво ще извади като предложение ", сподели Петкова.

От ПП-ДБ не са уведомили ГЕРБ-СДС за състава на кабинета, който ще предложат и те са го разбрали, както останалите българи - от медиите.

Според Петкова самият метод е погрешен и тези поръчки дават да се разбере, че желаят цялата власт, безспорната власт или предварителни избори.

" Българският народ чака от българския хайлайф да не да търси вид за самоизява, а споделена отговорност ", сподели тя.

Припомни, че от на следващия ден стартират поредност от диалози с останалите парламентарно показани политически сили. Срещите първо ще бъдат на експертно равнище, ще се обсъдят секторни политики. Искат да чуят какво е мнението на сътрудниците им по основни въпроси - за излизане от рецесията, за бюджета.

Според Теменужка Петкова вид за кабинет е споделената отговорност. Вариант, който Борисов показа през днешния ден за първи път - държавно управление на личностите. В този вид цялата отговорност на страната ще бъде споделена. Според Петкова обаче за него ще могат да приказват откакто минат специалистите диалози с другите политически сили.

Такава една визия, както и кабинет от специалисти, би трябвало да премине през поредност от диалози, които ГЕРБ-СДС ще организира в Народното събрание.

" Споделената отговорност включва ангажимент на всяка една политическа мощ да взе участие в извеждането на България от рецесията, в която се намираме. Това значи държавно управление на споделена отговорност и персони ", сподели Теменужка Петкова.

Заяви още, че не е обсъждана кандидатурата на Росен Желязков за министър председател.

Петкова въпреки всичко регистрира, че диалозите с ПП-ДБ имат и позитивен резултат - почнал е на процедура разговор сред двете обединения.

" В предходния парламент имаше моменти, в които не разговаряхме между тях. Успяхме да се обединим към законодателна стратегия, да работим по управническа стратегия, започнахме да работим по избрани политики в някои сфери, само че и в други разликите стоят доста явно ", сподели тя.

Вижте целия диалог във видеото

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР