ПП-ДБ ще се борят до последно и глас по глас

...
ПП-ДБ ще се борят до последно и глас по глас
Коментари Харесай

И „Галъп“ дава равен между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. След изреченото в кампанията – чака ни нов вот наесен


ПП-ДБ ще се борят до последно и глас по глас с ГЕРБ-СДС за първото място на изборите, сподели и финалното проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “, поръчано и платено от Българското национално радио.

Кой ще завоюва, въобще не се знае, макар заклинанията на водачите на двете обединения. Въпросът е: „ И като завоюва – какво? “ Като регистрират горделивото и даже жестоко отношение сред двете обединения по време на акцията, множеството анализатори дават отговор на този въпрос с: „ Нищо положително за народа. “ Думите, изречени и от едните, и от другите по адрес на съперника, евентуално ще доведат до къс парламент и нов избор наесен, дружно с локалния. Очертават се нервни, безплодни месеци и… ново президентско ръководство.

„ Галъп “, сходно на посестримите си социологически организации, дава съвсем еднакъв резултат за първите 2 сили в бъдещия парламент.

ПП-ДБ имат поддръжката на 26,9% от гласоподавателите, ГЕРБ-СДС – 26,5%.

Движение за права и свободи и „ Възраждане “ се борят за третото място, надлежно с 13,3% и 13%. Тук разногласието явно ще се реши в близката чужбина.

На последното пето място е Българска социалистическа партия със 7,2%. Минимален късмет да прескочат бариерата са „ Български напредък “ с 3,5% и „ Левицата “ с 3,3%. „ ИТН “ е с 3%.

Стотици хиляди гласоподаватели още не са решили и прогнозата може да се окаже неособено точна. При близки стойности, съмнения в интензивността, неочаквани развития и така нататък, допустима е сензитивна динамичност, застрахова се социологическата организация.

Според „ Галъп “ спечелилият в изборите ще се реши с гласовете на вземащите решение в последния миг. В по-добра изходна позиция е този, който има повече поддръжка за „ сгъстяване “. Способността да се набави твърда поддръжка може да реши и битката под бариерата.

40,1% са споделили, че сигурно ще гласоподават – равнища, близки до заявената интензивност преди изборите през октомври 2022 година Възможни са съмнения. 4,1% от деклариралите „ ще гласоподавам “ ще гласоподават в графата „ Не поддържам никого “, в случай че изборите бяха през днешния ден.

Изследването е извършено сред 18 и 26 март измежду 1004 души по метода „ лице в лице “ с таблети.

 

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР