ПП-ДБ ще представят утре сутринта проекта си за конституционни промени.

...
ПП-ДБ ще представят утре сутринта проекта си за конституционни промени.
Коментари Харесай

ПП-ДБ представят проекта си за конституционни промени

ПП-ДБ ще показват на следващия ден сутринта плана си за конституционни промени. По непотвърдена към този миг информация това ще стане в постройката на ДСБ на ул. " Кърнинградска ", само че към момента няма явен час. Според осведомени представянето е трябвало да бъде през днешния ден, само че се е отсрочило за неделя сутринта. На събитието се чака да бъдат и от самодейността " Правосъдие за всеки ". Юристите от неправителствената организация са взели участие интензивно в писането на плана. 

" 24 часа " потърси за повече детайлности юрист Велислав Величков, само че и той не знаеше точния час на събитието. Единствено удостовери, че е планувано за неделя сутринта. 

Проектът за конституционни промени се очакваше от дълго време. Още преди седмици стана ясно, че най-вероятно той ще бъде в Народното събрание до края на този месец. Свой план за промени от дълго време имат и Движение за права и свободи, само че пък те нямат нужния брой депутати да го внесат. 

До момента от обществени изяви на депутати е известно, че той ще засегне пълномощията на основния прокурор, конституционната тъжба, избора на членове на Висш съдебен съвет. Имаше хрумвания и за ограничение пълномощията на служебното държавно управление. Не е ясно дали оферти в тази посока са залегнали в плана на ПП-ДБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР