ПП-ДБ са в режим на обяснение, защото точно те не

...
ПП-ДБ са в режим на обяснение, защото точно те не
Коментари Харесай

Политологът Атанас Радев: ПП-ДБ са в режим на обяснение, те не искаха споразумение

ПП-ДБ са в режим на пояснение, тъй като тъкмо те не желаеха съглашение с ГЕРБ. Отношенията посред им са забавни, доколкото не могат да обяснят за какво се събраха. Това сподели пред БНР политологът и ръководител на Националния юношески конгрес Атанас Г. Радев. По думите му най-логичният метод е приемане на меморандум сред партиите в ръководството.

" Предложеното в меморандума на ПП-ДБ за продължение на промените в региона на ефикасното ръководство и битка с корупцията, са в действителност детайлите на едно такова съдружно ръководство, какви цели има това болшинство ", посочи той.

По думите на политолога обстановката сега е патова, тъй като връзките сред ГЕРБ и ПП-ДБ " са забавни, доколкото не могат да обяснят във вътрешнополитически подтекст за какво се събраха на политическия терен и за какво си сътрудничат ": " Това е огромният въпрос, на който те би трябвало да отговоря и който куца при ПП-ДБ. Отговорите ги получаваме по-скоро или от Движение за права и свободи, или от ГЕРБ ".

Според Радев диалогът, който тече сред партиите в ръководството, е " предоговаряне на позициите, които имат в държавното управление, тъй като на пръв взор е изваден постът на външния министър, само че остава огромният въпрос кои ще бъдат останалите министри и по какъв начин ще бъдат определени ".

Политологът изрече мнение, че е обикновено да има напрежение сред ГЕРБ и ПП-ДБ, тъй като не са контрактувани основни министерства и не са контрактувани механизмите на съдружното взимане на решение: " Един от проблемите на ръководещите е по какъв метод се вземат решенията, с цел да бъдат назначени съответни хора ".

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР