ПП-ДБ са готови да представят управленска програма, но настояват да

...
ПП-ДБ са готови да представят управленска програма, но настояват да
Коментари Харесай

Възможно ли е управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

ПП-ДБ са подготвени да показват управническа стратегия , само че упорстват да я пишат сами. От ГЕРБ-СДС сложиха времеви ултиматум - най-късно на следващия ден да са ясни целите, а до неделя – да има състав и конструкция на кабинет, както и номинация за министър председател. ПП-ДБ обаче все още не са решили дали ще предложат състав на кабинет и министър-председател. 

Вторият стадий, както сподели през вчерашния ден и Асен Василев, е че би трябвало управническа стратегия. Оказа се, че те нямат такава подготовка, сподели Десислава Атанасова

Възможно ли е ръководство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

„ Шансове за съгласие към момента има при благосклонност. Трябва да се загърбят тяснопартийните ползи. И двете страни, които договарят, ще понесат избрани вреди измежду гласоподавателите си при взаимно ръководство, само че би трябвало да са с цялостното схващане, че националните ползи изискват това “, сподели някогашният финансов министър Милен Велчев.

От ГЕРБ сложиха времеви ултиматум

Според някогашния аграрни министър Мирослав Найденов няма по какъв начин ПП-ДБ да вършат управническата стратегия сами, а би трябвало дасподелят отговорността с ГЕРБ-СДС.

„ След вчерашното им несериозно отношение към предлагането за правене на обща управническа стратегия, съм по-скоро черноглед, че нещата ще се доведат до добър край. За да се направи държавно управление, компромисите би трябвало да са равнозначни и от двете страни. Може би ПП-ДБ тласка нещата към това ГЕРБ да бъдат принудени да предложат държавно управление на малцинството и вероятно то да бъде подкрепено от останалите политически сили “, сподели Мирослав Найденов.

ПП-ДБ ще приготвят стратегия за 18 месеца

По думите на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев е допустима коалиция на ГЕРБ-СДС с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, както и „ под прикрита форма “ с Българска социалистическа партия. 

Борисов изиска състав на кабинет с втория мандат, а Василев сподели, че в случай че одобряват, ще желаят те да пишат програмата

„ Всичко това ме прави повече черноглед, в сравнение с оптимист, че ще има държавно управление. Експертно държавно управление, държавно управление на разбирателството и така нататък би трябвало да е подкрепено от едно болшинство, то би трябвало да е обединено на база на съществени правила, за които се борят в своите стратегии. Нормално е първата политическа мощ да бъде водеща в този развой “, сподели Мутафчиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР