ПП-ДБ работи по състава на кабинет и се опитва да

...
ПП-ДБ работи по състава на кабинет и се опитва да
Коментари Харесай

Работим върху състава на кабинет, отсече проектопремиер Денков

ПП-ДБ работи по състава на кабинет и се пробва да влезе във времевата рамка, сложена от ГЕРБ, съобщи пред публицисти в Народното събрание акад. Николай Денков.

Той добави, че структурата и лицата в бъдещия Министерски съвет не трябва да бъдат за сметка на качеството, както и че преди да бъде показан, той би трябвало да се гласоподава от националните органи на партиите в обединението. От думите му излиза наяве, че ПП-ДБ мисли за представянето на държавно управление и преди да им е връчен мандат.

Изказването му е във връзка вчерашния ултиматум, който ГЕРБ сложи на новата коалиция, да показа състав на кабинет до края на седмицата, тъй като в противоположен случай партията на Борисов би предложила държавно управление на малцинството. 

Денков добави, че през днешния ден би трябвало да приключат експертните срещи по секторните политики с ГЕРБ-СДС. След това ПП-ДБ ще създаде управническа стратегия, която ще бъде показана на партията на Борисов и всички парламентарни групи. На този фон експерти на ПП-ДБ и ГЕРБ трескаво беседват в Народното събрание. Депутати от двете групи беседват в трите зали в Народното събрание, както и в кафенето и коридорите.

По обяд двете обединения ще беседват с специалисти от Министерството на финансите за бюджета, а в петък управническата стратегия би трябвало да бъде подготвена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР