ПП-ДБ няма да влязат на извънредното заседание на парламента утре.

...
ПП-ДБ няма да влязат на извънредното заседание на парламента утре.
Коментари Харесай

Рибарски: ПП-ДБ няма да влязат на извънредното заседание на парламента

ПП-ДБ няма да влязат на изключителното съвещание на Народното събрание на следващия ден. Това удостовери Радослав Рибарски от парламентарната група на обединението в " Денят стартира ". Това слага въпроса какъв брой от парламентарните групи ще влязат на следващия ден в зала, откакто " Възраждане " обявиха също, че няма да вземат участие, а Българска социалистическа партия би трябвало да реши през днешния ден.

" Към момента сме декларирали, че имаме намерение да не присъстваме. Нашият зов изначално беше изобщо да няма съвещание, с цел да могат тези тематики да бъдат прегледани вярно ", съобщи Радослав Рибарски.

Той съобщи още, че с гласуването в енергийната комисия през вчерашния ден ПП-ДБ не стопират процеса по отменяне на президентското несъгласие. Според него, обаче, енергетиката към този момент месец е в епицентъра на предизборните пристрастености.

Законът за енергетиката е основна промяна в проекта за възобновяване и резистентност. В закона за енергетиката има доста значими и обилни промени, които не трябва да дават мотив за предизборни нападки. Тези 73 ст. на литър още веднъж са някакъв тип предизборна изразителност ", сподели Радослав Рибарски.

Документацията за пускане на построяването на 7-и блок на АЕЦ " Козлодуй " към този момент е налична, а определената технология на реактора вид АР-1000 носи изгоди, сподели още Рибарски.

" Реакторът може да понижава своята мощ с до 50 %, това му дава една огромна маневреност, която е нужна на България в интервала, който се чака на ускорено развиване и на ВЕИ бранша. Така ще могат да се балансират мощностите в мрежата.

Щом е конфигурирана и към този момент работи и в други страни, сигурността в нея е на доста високо равнище ", разяснява депутатът.

" Меморандумът декларира ясно, че български компании ще построяват и ще вземат участие в построяването на тази мощ. Това в допълнение ще развие и ще поддържа тази специализация, която дълги години имахме в нуклеарната енергетика. Това значи и огромна претовареност. Знаем, че в този бранш и заплатите са високи ", сподели той.
Бъдещето на въглищните централи

Според Рибарски би трябвало да се направи нов прочит на цялата енергийна система обвързвана с въглищните мощности.

" Това, което се предлага като нуклеарни мощности от 2033-2035 година, демонстрира, че тези реактори имат опция, с изключение на да са като базова мощ, и да балансират системата. Ние разписахме в решението с миньорите хипотезата за сериозна инфраструктура и механизъм за потенциал. Именно тези ограничения би трябвало да дадат опция на тези мощности да продължат своето битие в идващите години ", посочи Рибарски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР