ПП-ДБ няма да подкрепи кабинет на Мария Габриел с първия

...
ПП-ДБ няма да подкрепи кабинет на Мария Габриел с първия
Коментари Харесай

Христо Иванов: Премиерът с втория мандат на ПП-ДБ ще е гарант срещу извращение на реформата

ПП-ДБ няма да поддържа кабинет на Мария Габриел с първия мандат на ГЕРБ, макар че обединението е подготвена да работи както с партията на Борисов, по този начин и с останалите сили в Народното събрание за конституционни промени в прокуратурата.

Вместо това, ПП-ДБ желае ГЕРБ да поддържа държавно управление с втори мандат и министър председател, посочен от втората мощ, който да е " поръчител " за промяната.

" Начинът това да стане е ние да посочим фигурата на премиера - да сме сигурни, че в случай че този път още веднъж правосъдната промяна бъде извратена, обърната с хастара на открито, този човек ще си подаде оставката. И това ще бъде гаранцията ", сподели Христо Иванов в " Панорама " по Българска национална телевизия.

Иванов не изключи ГЕРБ да събере 121 гласа за държавно управление през идната седмица, само че съобщи, че " не е несъмнено дали ще има запас " да извърши нужните промени.

Репликите му предизвикаха реакция от страна на Даниел Митов, който на собствен ред даде да се разбере, че ГЕРБ също няма доверие на конфигурации под мандата на ПП-ДБ, главно поради държанието на Кирил Петков и Асен Василев.

" Ние не сме доста наясно какво да чакаме от втория мандат, с изключение на някои линии. Да не се получи по този начин, че част от съдружните сътрудници на господин Иванов да саботират съзнателно диалозите, поставяйки неизпълними условия ", сподели Митов.

Той разгласи, че в ГЕРБ са очаквали " преосмисляне " на първичната позиция на ПП-ДБ, които още преди изборите заявяваха, че няма да поддържат държавно управление с мандат на Борисов.

" В историята досега определено правитеслтво с втори мандат няма. Всякакви неща могат да се случат, само че има причина да не се случват - въпрос на легитимност ", сподели още той.

Митов прикани " да не се затваряме в гетото на личния си електорален капацитет " и съобщи, че ГЕРБ не затваря вратата към ПП-ДБ за общо ръководство.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР