ПП-ДБ изготви меморандума. Цялата група го обсъждахме, махнахме някои текстове,

...
ПП-ДБ изготви меморандума. Цялата група го обсъждахме, махнахме някои текстове,
Коментари Харесай

Явор Божанков: Чрез меморандума предлагаме неполитизирани фигури

ПП-ДБ изготви меморандума. Цялата група го обсъждахме, махнахме някои текстове, добавихме други. Меморандумът е двустранен. Ние започнахме и ще продължим като коалиция ПП-ДБ, от другата страна са ГЕРБ-СДС. Предлагаме по ясни критерии, неполитизирани фигури, безспорни специалисти. Това, което постигнахме в първите месеци, е, че успокоихме страната, няма ги служебните държавни управления. Ако всичко това го жертваме, дано ГЕРБ да кажат за какво. Ако желаят - да създадат предложение. Това е покана за договаряния. Тези регулатори, назначени сега, ефикасни ли са? Очевидният отговор е не. Това заяви депутатът от Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) Явор Божанков в студиото на  " Денят ON AIR ". 

" Чух обвинявания по какъв начин някой желал подмолно нещо да прави. Няма по какъв начин да има меморандум и някой да споделя, че желае да си " делка " нещо и да има прикрито под масата ", разяснява Божанков. 

По думите му Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд като профил е " повече от добър ". Според Божанков е отричане на някогашните основни прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев. Депутатът от ПП-ДБ уточни, че Янкулов би бил чудесна кандидатура, само че посочи, че това не е обсъждано.

" Единственият излаз е систематична смяна. Разделихме във Висш съдебен съвет прокурорите от съдиите, тъй като беше ясно, че прокурорите преобладават. В колегията на съдиите им дадохме автономност, изтеглихме парламентарната квота и им дадохме цялостен превес на професионалната съдийска квота, цялостно самоуправление и цялостна самостоятелност ", сподели Божанков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той изясни, че правилното решение е да се назначи по транспарантен метод Висш съдебен съвет, като акцентира, че това е концепцията на меморандума.

На въпрос за какво ПП-ДБ " провалиха " градежа на АЕЦ " Козлодуй ", депутатът отговори, че са разискали, че план за милиарди и за генерации българи напред не трябва да е единствено с един претендент, който да е съдбоносен с решение на събранието, а би трябвало да има конкуренция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР