ПП-ДБ искат създаването на комисия за Пътната карта и Турски

...
ПП-ДБ искат създаването на комисия за Пътната карта и Турски
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат създаването на комисия за Пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ желаят основаването на комисия за Пътната карта и Турски поток. Това сподели Венко Сабрутев от ППДБ в коридорите на Народното събрание.

" Внесохме в деловодството на Народно заседание план на решение за основаване на краткотрайна комисия, която да изследва обстоятелствата и събитията към изчезналата " Пътна карта “, която след това беше открита в имейлите на съветски депутати, както и всички обстоятелства и условия към построяването на газопровода " Турски поток “, сподели още Сабрутев.

" Обществото би трябвало да знае за какво България обезпечи пускане на войната в Украйна, за какво България даде тази опция. Българските жители би трябвало да знаят за какво бяха изхарчени 3 милиарда лв. за съветска тръба, която ще транспортира съветски газ “, съобщи още Сабрутев.

Според Ивайло Мирчев още на 6 март от ПП-ДБ са попитали енергийния министър дали показаната " Пътна карта “, която бе изкарана в последните седмици, е същинската.

" Имахме тръба, която идваше от Русия към България, нямаше никаква причина да бъде строен " Турски поток “, тъй като ние като се изключи че загубихме 3 милиарда от строителството, загубихме 2 милиарда от директните такси, които България щеше да получи от тази остаряла тръба, построена по руско време “, разяснява Мирчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР