ПП-ДБ искат комисия за Пътната карта и Турски поток. Това

...
ПП-ДБ искат комисия за Пътната карта и Турски поток. Това
Коментари Харесай

ТУРСКИ ПОТОК: ПП-ДБ искат парламентарна комисия за изчезналата Пътна карта“

ПП-ДБ желаят комисия за Пътната карта и Турски поток. Това сподели в Народното събрание депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

" Внесохме в деловодството на Народно заседание план на решение за основаване на краткотрайна комисия, която да изследва обстоятелствата и събитията към изчезналата " Пътна карта “, която след това беше открита в имейлите на съветски депутати, както и всички обстоятелства и условия към построяването на газопровода " Турски поток “, съобщи Сабрутев.

ПП-ДБ бяха запитани за какво в този момент се упорства за основаването на такава комисия, Сабрутев изясни, че тази тематика е била обект на разискване по време на договарянията сред тях и ГЕРБ-СДС за основаването на държавното управление. Според Сабрутев те отказвали въпросът да бъде прегледан от Народното събрание.

" Обществото би трябвало да знае за какво България обезпечи пускане на войната в Украйна, за какво България даде тази опция. Българските жители би трябвало да знаят за какво бяха изхарчени 3 милиарда лв. за съветска тръба, която ще транспортира съветски газ “, съобщи той.

Според Ивайло Мирчев още на 6 март от ПП-ДБ са попитали енергийния министър дали показаната " Пътна карта “, която бе изкарана в последните седмици, е същинската.

По думите му самото Енергийно министерство не е уверено по какъв начин наподобява тя.

" Имахме тръба, която идваше от Русия към България, нямаше никаква причина да бъде строен " Турски поток “, тъй като ние като се изключи че загубихме 3 милиарда от строителството, загубихме 2 милиарда от директните такси, които България щеше да получи от тази остаряла тръба, построена по руско време “, съобщи Мирчев.

Мартин Димитров сподели, че депутатите от ПП-ДБ поискали копие от съветската страна, само че и оттова такова не било обезпечено.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР