ПП-ДБ имат още малко време да размислят и да подкрепят

...
ПП-ДБ имат още малко време да размислят и да подкрепят
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: ПП-ДБ имат още малко време да ни подкрепят, нямат смислени аргументи за втория мандат

ПП-ДБ имат още малко време да размислят и да поддържат кабинета на Мария Габриел, прикани в " Денят стартира с Георги Любенов " Екатерина Захариева.

" Моят апел е към ПП-ДБ е да кажат с кой от целите на Мария Габриел не са съгласни. И това заинатяване - " 100% ще стане с втория мандат, в случай че не стане с първия " - от кого ще търсят поддръжка? От Българска социалистическа партия или Възраждане ли ще търсят поддръжка? Щото това остана - те са оповестили, че няма да поддържат първия мандат.

Така че, имат още малко време, уповавам се в действителност за разсъдък, тъй като звучи несериозно - ние няма да ви подкрепим, само че чакаме от вас да ни подкрепите. Те не виждат нито един заслужен мчовек от ГЕРБ, които да влязат в акмбинет, само че в това време чакат от 69 народни представители, недостойни хора, да ги поддържат. Това, извинявайте, но е безусловно безсмислбено. По законодателната стратегия и по незабавните закони, включитебно и по наличието им, нямаме разминаване на 99% от тях.

Тя дефинира изказванията на Владислав Панев, че от водачът на ГЕРБ е заставен да поддържа втори мандат на ПП-ДБ, с цел да избегне наказателно гонене от основния прокурор като смешни и несериозни.

Разговорите сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ за състава на проектокабинета " Габриел " не престават и сега. Съставът му ще бъде разгласен на следващия ден.

" Крайно време е България да има постоянно държавно управление, тъй като две години сме в режим на свободно рухване. Убедена съм, че ще ни разделят от Румъния, в случай че няма постоянен кабинет и съм уверена че това може да се случи още тази година. Ако няма постоянен кабинет, няма по какъв начин да влезем в Шенген, тъй като няма по какъв начин да се построи доверие към страна, в която две години не се знае какво се случва. Изглеждаме доста несериозно в очите на другите страни, както и на българските жители ", сподели Захариева.

Тя разяснява, че няма пояснение за държанието на Българска социалистическа партия и за какво в границите на няколко часа предишния понеделник трансформираха позицията си по отношение на поддръжката си към Мария Габриел.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР