ПП, ДБ и ГЕРБ на практика са еднакви партии –

...
ПП, ДБ и ГЕРБ на практика са еднакви партии –
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: ПП, ДБ и ГЕРБ са еднакви, БСП сме единствената алтернатива

„ Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ на процедура са идентични партии – те пазят една и съща политика, една и съща ценностна система, гласоподават по еднакъв метод в Народното събрание. Затова и ние ги нарекохме „ коалиция на войната “ – те гласоподаваха „ за “ даване на оръжия за Украйна, гласоподаваха „ за “ втората ескадрила F-16, в случай, че първата не е пристигнала, с което България се задължи с 4,7 милиарда Същите тези хора гласоподаваха по всевъзможен метод „ срещу “ да се стигне до увеличение на минималната работна заплата. Българска социалистическа партия вкарвахме в зала над 32 пъти това предложение и най-после те бяха принудени от позор да го гласоподават “. Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия и лидер на листите на социалистите във Варна и Търговище Борислав Гуцанов в ефира на Евроком.
Той уточни, че не вижда конфликт сред Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ и добави, че те единствено се упрекват едни други кой е по-корумпиран: „ Ако има опция, то това е несъмнено Българска социалистическа партия – нашият метод на държание, на гласувания в Народното събрание, ценностната ни система са радикално разнообразни, ние не желаеме България да бъде въвлечена във военния спор по никакъв метод “, безапелационен бе социалистът.
Борислав Гуцанов показа трите съществени целта в програмата на Българска социалистическа партия, като уточни, че преди всичко стоят приходите на хората и преодоляването на ескалацията на цените. Той съобщи, че социалистите упорстват за налагане на краткотраен таван на цените незабавно, по този начин както направиха редица европейски страни, измежду които Унгария, Гърция, Франция и други „ Това е първото нещо, което ще внесем в Народно събрание, с цел да могат хората да се успокоят и да знаят, че могат да отидат в магазина и да си купят това, което им е належащо, на търпима цена “, добави Гуцанов и изясни, че това са краткосрочни ограничения.
Той показа и средносрочните ограничения на „ Българска социалистическа партия за България “: „ Не може да не открием държавни тържища, борси, по този начин както се направи към този момент в Унгария, тъй като те потискат цената. Не е обикновено от производителя до магазина, цената да отива от 3 до 7 пъти по-скъпа. Извинявайте кой печели и за сметка на кого печели? Това е жестока далавера, което се прави сега “, сподели Гуцанов и добави, че би трябвало да бъде възобновена и хранително-вкусовата индустрия на България.
Социалистът изясни, че за преодоляване на инфлацията са нужни най-много дълготрайните проекти, свързани с енергетиката.  Той бе безапелационен, че би трябвало да се рестартира строителството на АЕЦ „ Белене “: „ Не може да имаш купени два реактора, да са ти нужни не повече от 2 години, с цел да бъде АЕЦ „ Белене “ приключена и да стартира да работи и стойност под 10 милиарда евро и вместо това да тръгваш с решение на Народно събрание на тези три политически партии – Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ да налагаш американска компания по технологията AP 1000 ”, сподели Гуцанов и уточни, че построяването на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “ ще коства три пъти по-скъпо на България.
Той даде за образец Франция, където инфлацията е най-ниска в Европейския съюз и уточни, че повода за това е, че страната има най-модерно селскостопанство и най-развитата енергетика.  „ Най-висока е инфлацията в Прибалтика - към 23%, а ние се нареждаме след тях, като в България е с 16-17% инфлация - поради неразумните решения на хора дилетанти в лицето на Кирил Петков и Асен Василев, които направиха всичко допустимо да спрем доставките си от Русия. Когато те взеха това решение, ние казахме, че повече няма да подкрепим Кирил Петков – поради прекъсването на газовите доставки, както и поради изгонването на съветски дипломанти “, напомни Гуцанов.
Социалистът сподели, че Българска социалистическа партия е стартирала подписка за запазването на Паметника на руската войска: „ Защитихме паметника по неоспорим метод. Тече подписка, има събрани десетки хиляди подписи. Препълнихме площада, тъй като това не е просто Паметник на Съветската войска, а история, която не може просто да бъде загърбвана. Кой е този новоизлюпен народен представител, който си разрешава да се гаври с историята на тези 50 млн. починали бойци? “, попита той.
Организационният секретар на Българска социалистическа партия напомни още, че преди седмица в Стокхолм служебният министър на защитата подписа България да взе участие в даването на оръжия и средства в границите на 1 милиарда към Украйна: „ Не може, когато нямаш настоящо Народно заседание да правиш сходни актове. Най-опасното е обединението, която се готви сред Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ, тъй като тази „ коалиция на войната “ в действителност може да ни вкарат във боен спор. Тика се от непознати места да се стигне до подобен кабинет, това е най-опасното за страната “, разяснява Гуцанов.
На край социалистът напомни достиженията на Българска социалистическа партия в обществената политика, измежду които нарастване на минималната работна заплата до 50% от междинната, безвъзмездни учебници до 12 клас, нарастване на пенсиите с 39%, данъчно облекчение за младите фамилии в размер на 600лв. на дете: „ Няма българин, който да не знае, че направихме всичко допустимо за обезпечаване на по-добър живот на българските фамилии и ще продължим да го вършим. Големите въпроси, които стоят пред нас, са стопанската система, приходите на хората и да опазим страната от война. Подкрепете ни с номер 1 “, прикани Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР