ПП-ДБ да не прави кабинет след изборите на 2 април,

...
ПП-ДБ да не прави кабинет след изборите на 2 април,
Коментари Харесай

Рисков ход: Навиват ПП-ДБ да не прави кабинет, за да бие ГЕРБ на местния вот

ПП-ДБ да не прави кабинет след изборите на 2 април, даже да изпреварят ГЕРБ, а да продължат да бъдат радикална съпротива на Борисов до локалните избори, които са основни за страната. Такива хрумвания и препоръки дават избрани десни политици в обединението, минали през огъня на районните борби.

Според инакомислещите, дясноцентристкото обединяване би трябвало да " тупка топката " до локалния избор и да крепи съюза, който само във вид съпротива можел да събори ГЕРБ през октомври. Така можели да завоюват и повече кметове.

Радетелите за пропускане и на тези избори се стимулират, че в случай че ПП-ДБ станат първи на априлските избори и създадат държавно управление още в този момент, в комплицираната и тежка обстановка в страната единствено ще губят гласоподаватели и това ще отслаби позициите им на локалния избор.

4-5 месеца са изцяло задоволителни, с цел да настроят хората против ръководещите, които и да са те, е позицията на почитателите на теорията на изчакването.

Не е ясно дали Асен Василев и Кирил Петков са последователи на тази концепция - в общественото говорене те твърдят, че обединението ПП-ДБ ще бъде първа на изборите, а кабинет ще има 2 седмици по-късно.

Политологът Румяна Коларова даде своята трактовка на сходна догадка.       

Следващият парламент би трябвало да сформира държавно управление. Единствената причина да не се образува държавно управление в идващия, би била тактиката на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ да запазят радикалната си съпротива на ГЕРБ до локалните избори. Но в случай че това се случи, водачите на тази коалиция ще бъдат неприятно сюрпризирани на локалните избори. Подобен ход крие големи опасности, тъй като би разгневил гласоподавателите, които за следващ път ще следят „ кухи ” избори и ще набедят отказалият се състезател в безнаказаност и непочтеност.
ТЕМА преди 19 минути 303 преди 34 минути 625 преди 46 минути 485
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР